Officiellt: Emiliano Insúa till Atlético *Uppdaterad*
Cholo har fått sin back-up på vänsterbacken.

Officiellt: Emiliano Insúa till Atlético *Uppdaterad*

Atlético och Sporting har kommit överens om 24-åringen som kommer skriva på ett 3,5 års kontrakt med de röd-vitrandiga om han klarar den obligatoriska läkarundersökningen.

Först skedde det den 28 maj, knappa två veckor senare värvade man ytterligare en spelare och så har det återigen skett. Som en blixt från klarblå himmel har Atléticos klubbledning värvat Emiliano Insúa!

Atlético rapporteras ha betalat €3,5 miljoner för Insúa och han kommer skriva på ett 3,5 års kontrakt med klubben efter att han genomgått den obligatoriska läkarundersökningen. Det har blivit sammanlagt 66 matcher i samtliga turneringar med Sporting där han gjort 6 mål och 11 framspelningar. Vid Manzanares jobbas det sannerligen i smyg sedan Diego Simeone kom till klubben och den här gången var inte annorlunda. Emiliano Insúa hade inte alls kopplats samman med Atlético de Madrid innan han plötsligt värvades till klubben. Argentinaren, som vann U20-VM i Kanada 2007 tillsammans med Sergio Agüero, det var förövrigt där som undertecknad såg honom först, är Simeones val som back-up till Filipe Luis på vänsterbacken. Det spetsar naturligtvis till konkurrensen rejält med tanke på att Domingo Cisma nu med största sannolikhet kommer flytta.

Bienvenido al Atlético y mucha suerte, Emiliano.

Rättigheter
AS klargör det som inte riktigt var uppenbart under gårdagen. Atlético har betalat €3,5 miljoner för 35% av spelarens rättigheter som tidigare ägdes av Sporting. Den portugisiska klubbens intressen har dock inte försvunnit på något sätt, en fond som är knuten till Sporting äger alltjämt 15% av Insúa. Som om det inte vore nog har ytterligare en gammal klubb den näst största procentsatsen: Liverpool äger 32%. För att göra det ännu mer komplicerat har 24-åringen behållt en procentsats för sig själv, nämligen 18%.

Med tanke på det ekonomiska klimatet kommer den här typen av övergångar bli mer och mer vanliga, faktum är att de redan är vanliga på många håll i världen, speciellt Sydamerika.


Det visar sig att Atlético endast behövde betala €1 miljon för 35% av Insúas rättigheter och inte de €3,5 miljoner som först nämndes i både portugisisk och spansk media. Antonio Ruiz på Cadena COPE rapporterar att anledningen till detta är Elías. Sporting är nämligen skyldiga de röd-vitrandiga en hel del pengar för brasilianaren och därför löstes problemet på det här viset.

Zoran Zoriczoranzoric@gmail.comzoranzoric2013-01-27 10:00:00
Author

Fler artiklar om Atlético