Estadio de la Cerámica, 2022-02-12 16:15

Villarreal - Real Madrid
0 - 0

Real Madrid besvikna efter poängtapp

Real Madrid kunde inte behålla sexpoängs försprånget efter ett 0–0 resultat när marängerna gästade Estadio de la Ceramica i omgångens match i LaLiga. Villarreal har varit ett mardrömsmotstånd genom åren, åtminstone på hemmaplan där Real Madrid inte alls lyckats plocka samtliga poäng sedan 2017. Målramen träffades vid tre tillfällen under matchen och vi hade en överraskning i Real Madrids startelva.

Real Madrid saknade lagkaptenen Karim Benzema och det var en överraskning i startelvan som ersatte honom på topp, Gareth Bale som gjorde sitt första klubbframträdande på nästan sex månader. Walesaren hade inte spelat för Madrid sedan 1–0 segern mot Real Betis den 28:e augusti. Carlo Ancelotti gav även Luka Modric lite vila när Uruguayanen Federico Valverde klev in bredvid Casemiro och Kroos på mittfältet.

Matcherna emellan de två har visserligen inte slutat i förluster för dagens gäster, men heller inte segrar. Senast Real Madrid besegrade Villarreal på Estadio de la Ceramica var i februari 2017. Då just Garthe Bale men också Ronaldo och Alvaro Morata var målskyttar efter ett 2–0 underläge.

Första halvlek:
Villarreal inledde matchen på ett mycket imponerande sätt och var det bättre laget under hela första halvlek. Samu Chukwueze dansade sig förbi hela Real Madrid försvaret men kunde inte hitta rätt och den vassaste chansen hade holländaren Arnaus Danjumas som träffade stolpen. Real Madrid hade svårt att flytta fram lagdelarna och var inte tillräckligt aggressiva i duellspelet men fortsatte att växa in i matchen. Bale, som flankerades av Vinicius Junior och Marco Asensio kunde ha gett gästerna ledningen innan halvtid men Villarreals målvakt Geronimo Rulli rusade ut och blockerade.

Andra halvlek:
Om första halvlek tillhörde Villarreal så var det omvända roller i andra halvlek. Real Madrid flyttade fram lagdelarna, var aggressiva utan boll och skapade ett mycket större spelövertag på Villarreals planhalva.

Elva minuter in i andra halvlek träffade Bale ribban. 32-åringen fick en passning från Vinicius i sin favoritposition, han vek in och fick i väg ett bra skott, men Rulli lyckades tippa den i ribban. Två minuter senare hade Vinicius Junior en fantastisk möjlighet att spräcka nollan, men återigen kunde matchenslirare Rulli bekvämt rädda skottet. Resten av matchen hade inte en uppsjö av klara chanser men i väntan på slutsignalen kombinerade tre av Real Madrids avbytare för att skapa ett gyllene tillfälle för att plocka samtliga poäng. Eden Hazard slog en perfekt passning bakom Villarreal-försvaret som friställde Luka Jovic, som chippade bollen över Rulli men såg matchens tredje ramträff. Sedan på returen, blockerades Nachos skott mot mål på linjen av Serge Aurier.

Det var dock inte brist på målchanser, eftersom Real Madrid flertalet gånger tvingade Geronimo Rulli till ingripande men serieledarna kommer att känna sig lite besvikna över att inte ha vunnit den här matchen. Under de två senaste matcherna har Carlo Ancelotti fått snurr på rotationen, en Gareth Bale & Luka Jovic i form eller med fler minuter i benen hade kunnat ordna samtliga poäng. Marängerna har dock fortfarande fyra poängs försprång till Sevilla på andraplatsen och vi hoppas att de kan vara mer kliniska när de möter Paris Saint-Germain i den franska huvudstaden på tisdag kväll.

Spelarbetyg:
1: Stanna på Valdebebas nästa match
3: Godkänd
5: Matchens lirare

Courtois; 3
Hans åttonde nolla i ligan den här säsongen, hade mer att göra under första halvlek än andra.

Carvajal; 3
Mycket defensivt arbete från hans sida. I första halvlek trampade han knappt på motståndarnas planhalva. Det förbättrades i takt med att minuterna gick, viktigt för Carlo att Carvajal mår bra.

Militao; 4
Hanterar riskfyllda situationer bra. Ytterligare en insats som placerar honom bland de bästa mittbackarna i LaLiga.

Alaba; 3
Han lämnade sin position många gånger för att hjälpa Marcelo att stoppa Chukweze. Hårdarbetade insats.

Marcelo (Nacho, min. 82); 2.5
Han hade inte spelat två matcher i rad sedan april, Cádiz och Getafe. Hade en rätt tuff eftermiddag.

Valverde (Modric, min. 78); 2.5
Mycket förväntningar på Fede Valverde i den här matchen, men fick inte ut så mycket av sin fulla potential. Han gick från väldigt lite till mer ju mer matchen gick.

Casemiro; 3.5
Fantastisk passning till Bale i den 42:a minuten. Extraordinär defensiv läsning i den 54:e minuten för att stoppa en kontring som såg väldigt illa ut för Madrid. Dominerande under hela matchen.

Kroos; 3.5
Att Madrid började växa in i matchen går hand i hand med det faktum att tysken alltmer blev huvudpersonen av spelet. En bättre match idag än de två senaste matcherna.

Asensio (Rodrygo, min. 78); 2,5
Likt resterande spelare så var det mycket defensivt i första halvlek, växte lite mer i andra men utan att skapa något farligt.

Bale (Jovic, min. 74); 3
Han hade inte spelat för Madrid på 167 dagar, fram till den 20:e minuten är han inte huvudpersonen med bollen. Han hade sin chans innan paus och utan att synas särskilt mycket har han de två bästa målchanserna för Madrid. Bra match även om han inte gjorde mål.

Vinicius (Hazard, min. 82); 3.5
Ancelotti sa innan matchen att en veckas vila har varit bra för honom. Han klagade på Albiols agerande i den 14:e minuten där mittbacken sträckte ut armen för att träffa honom i ansiktet. Den mest aktiva i trion framåt och deltar i alla heta ögonblick. Han var den överlägset mest nedslagna spelaren i matchen men också den spelaren som vann flest bollar för Real Madrid den här säsongen. Han är bäst i Madrids anfall och väldigt aktiv men inte lika klinisk som under hösten.

Ancelotti; 3
Väldigt passiv matchplan under första halvlek där spelarna inte såg påkopplade ut. Lagdelarna sjönk långt ner och offensiven skapade inte mycket. Men en bra uppryckning efter pausvilan får vi ändå ge till honom. Fortsätter han dessutom få snurr på rotationen som han har gjort de två senaste matcherna får vi snart se bättre resultat.