Senaste nytt i Silly Season: Real Madrid "Loan Watch" säsongen 2020/2021

Med alla de unga talanger Los Blancos samlat på sig de senaste säsongerna har det blivit oundvikligt att låna ut spelare av hög kvalitet till andra topplag i Europa. Den senaste säsongen kunde vi exempelvis följa Martin Ødegaards framfart i La Real och Sergio Reguilóns starka säsong i Sevilla, något som för undertecknad var en riktig behållning! Denna blogg kommer framförallt följa Kubo, Ceballos, Brahim och Reinier som alla är med och utmanar om speltiden i lag med Europaspel.

Utöver rapporter om spelarnas insatser kommer det även delas ut betyg som hela tiden adderas till spelarens snittbeyg, på så vis är det enkelt att följa spelarens framfart men även hur bra säsongen varit sammantaget. Andra intressanta spelare att följa kan tillkomma innan transferfönstrets slut och de kommer isåfall läggas till.

Hala Madrid!

Dani Ceballos (Arsenal): Snittbetyg: 3. Mål: 0. Assist: 1.  

Omgång 1 - Fulham (b) - Spelade för kort tid för att betygsättas. Inbytt i minut 78. 

Ceballos fick hoppa in i ett skede då matchen redan var vunnen för Arsenals del. Väl på plan gjorde spanjoren det riktigt bra, det är oklart som Anguissa ännu hunnit återhämta sig efter den tunneln som Ceballos stod för. Han var även konstruktiv i sitt passningsspel och sökte passningar mellan mittfält och backlinje hos Fulham. Något som Ceballos ibland har svårt med är beslutsfattandet men i Mikel Artetas lagbygge har han en tydlig roll vilket leder till fler korrekta beslut ute på planen. 

Omgång 2 - West Ham (h) - 4-. Spelade hela matchen. 

I ett för dagen ganska svagt Arsenal kan Dani Ceballos mycket väl har varit lagets bästa spelare. Höll stundvis i bollen lite väl länge men var samtidigt väldigt trygg i passningsspelet. Blev något mer konkret i andra halvlek där han i matchens slutskede tog en fin djupledslöpning, fick bollen perfekt och spelade fram Nketiah till 2-1 målet. Överlag fungerade inte Arsenals mittfällt jättebra då dynamiken mellan Xhaka och Ceballos inte är perfekt, men det finns ingen tvekan om at Ceballos insats individuellt var fin mot ett ganska balanserat West Ham. Tekniskt var han som alltid väldigt fin. 

Omgång 3 - Liverpool (b) - 3. Inbytt i minut 60.

Liverpool på Anfield är den tuffaste uppgiften i Premier League och Ceballos skötte sig väl. Nyss inkommen startade han igång ett anfall som avslutades med att han slog en djupledsboll till Lacazette som helt fri inte fick till avslutet. Skötte sig överlag bra under press och klackade ur sig en situation på ett mycket elegant sätt. Egentligen inte en matchbild som passar spanjoren då Liverpool totalt dominerade matchen men han trots det med ytterliggare två djupledsbollar som hade kunnat rendera i mål.

Ligacupen Första Omgången 1 Leicester (b) - Spelade för kort tid för att betygsättas. Inbytt i minut 78.

Hoppar in när Arsenal redan tagit ledningen med 0-1 för att bidra med lugn och pigga ben. Dani blandade och gav en del, stod för några slarviga felpass men samtidigt en del fina aktioner där han väljer rätt alternativ och sätter passen bra. Svårt att värdera insatsen särskilt mycket mer än så. 

Ligacupen Åttondelsfinal - Liverpool (b) - 3-. Startade. Utbytt i minut 68. 

Drällde bitvis lite väl mycket med boll men det är nog bara ett fåtal spelare som inte gör det mot Liverpool på Anfield. Visar ändå upp en del av den stora kvaliten
han besitter. En klart godkänd insats för Ceballos mot ett reservbetonat Liverpool, något som även Arsenal var. Det återstår att se ifall Aouar värvas in, isåfall kan det nog bli lurigt med speltiden för spanjoren trots en fin start på säsongen. 

Omgång 4 - Sheffield United (h) - 3+. Startade. Utbytt i minut 81.

Var iskall under press flertalet gånger och spelade sig oberört ut ur väldigt tuffa situationer, mycket imponerande! Har nog varit den mittfältaren som imponerat mest i Arsenal hittills denna säsong och får nu sällskap av oerhört skicklige Thomas Partey, en kollega som bör passa Ceballas mycket bra då det både underlättar hans defensiva och offensiva uppgifter. Ceballos ser ut att ha tagit ett kliv när det kommer till beslutsfattande även om det ibland lämnar en del att önska. 

Omgång 5 - Manchester City (b) - 2+. Spelade hela matchen.

Stod för en klart godkänt mot Manchester City utan att prestera på toppen av sin förmåga. Blir lurigt attt spela med både Ceballos och Xhaka mot ett så spelskickligt lag vilket innebar att han ofta hamnade lite på mellanhand men han klarade sig ändå ganska bra.

-----

Takefusa Kubo (Villarreal): Snittbetyg: 4+. Mål: 1. Assist: 2. 

Omgång 1 - Huesca (h) - Spelade för kort tid för att betygsättas. Inbytt i minut 77. 

Take fick hoppa in i matchens slutskede när ställningen var 1-1. Kubo sökte mycket boll och tog för sig precis så som han alltid gör. Redan vid första bollmottagningen som renderade i en fin vändning visade han sin talang. Det var oerhört nära att japanen blev matchjälte då han i slutet av matchen spelade in bollen studsande till Niño som inte fick till avslutet. Överlag ett positivt inhopp för Kubo som borde ha en stor chans att på sikt ta en startplats i Emerys Villarreal. 

Omgång 2 - Eibar (h) - Spelade för kort tid för att betygsättas. Inbytt i minut 85.

Denna insats var liksom den tidigare klart positiv. Kubo hamnade dessutom i farligare situationer och redan efter några minuter på plan jobbade han sig loss på högerkanten och slog ett inspel som ifall det varit lite lösare hade inneburit 3-1. Utöver det hade han en till farlig passning vid straffområdet som också hade kunnat leda till 3-1. Överlag så var det en fin insats från Take som tekniskt redan nu tillhör den yppersta eliten, det skulle vara oerhört förvånande ifall han inte snart lyckas ta en startplats. Möjligtvis blir det på vänsterkanten med tanke på att han gjort lika mycket på dryga 20 minuter som Moi Gómez på två hela matcher. 

Omgång 3 - Barcelona (h) - Spelade för kort tid för att betygsättas. Inbytt i minut 74.

Japanen hoppade in i ett skede då Barcelona redan hade avgjort matchen. Efter Kubos intåg spelade Villarreal klart bättre och det var just Take som fick iväg lagets första skott på mål, vilket säger en hel del. Han styrde Villarreals anfallspel och uträttade oerhört mycket mer på en kvart än vad Chukwueze och Gómez, som var urusla, gjorde tillsammans under hela matchen. Höll i bollen väl, attackerade öppna ytor och stod inte för några misstag, en bra insats! Om han inte får starta nästa match så börjar man undra...

Omgång 4 - Alaves (h) - Spelade för kort tid för att betygsättas. Inbytt i minut 75.

Ännu ett fint inhopp från japanen som inte alls får mycket att jobba med. Får iväg både ett avslut och ett par dribblingar på den dryga kvarten han spelar, förvisso mot ett ganska svagt Alaves. Är oerhört mogen i sitt spel och har en bollbehandlin som endast ett fåtal spelare i ligan matchar, han bör absolut starta för detta Villarreal men Emery verkar tycka annorlunda. Den enda rimliga förklaringen är att man hellre satsar på spelare man äger, men samtidigt blir det isåfall märkligt att Kubo lånades ut till Villarreal från första början.

Omgång 5 - Atletico Madrid (b) - Spelade för kort tid för att betygsättas. Inbytt i minut 85.

Fick bara vara på plan några minuter och stod tyvärr för en blek insats. Ett par mycket slarviga bolltapp men samtidigt fick han inte mycket hjälp från sina lagkamrater då Villarreal var rejält nedtryckta. Kan mycket bättre!

Omgång 6 - Valencia (h) - Spelade för kort tid för att betygsättas. Inbytt i minut 64.

Ännue en gång fick Kubo hoppa in och han var inblandad i Parejos 2-1 mål med vad som antingen var en genialisk framspelning eller en totalt misslyckad aktion, vi låter det vara osagt. Tyvärr klantade han till det rejält och drog på sig två gula kort vilket innebär att han är avstängd. 

Europa League Gruppspel - Sivassspor (h) - 4+. Spelade hela matchen.

Om förra matchen var ett bottennapp så var detta raka motsatsen. Kubo stod för både ett mål och två assist i vad som var en oerhört fin insats. Japanen gled runt på planen och styrde mycket av Villarreals för dagen fina anfalsspel. Hade mycket boll och lyckades vara konstruktiv i sitt passningsspel samtidigt som hans övriga styrkor lyste klart. Det är den här typen av insats som kan ge honom starter i La Liga framöver.

-----

Reinier Jesus (Borussia Dortmund): Snittbetyg: X. Mål: 0. Assist: 0. 

Tyska Cupen Första omgången - Duisburg (b) - Spelade för kort tid för att betygsättas. Inbytt i minut 64.

Reinier fick hoppa in när ställningen redan var 5-0 till Dortmund och intensiteten i matchen var inte direkt den högsta. Brassen hade överlag svårt att bli involverad i spelet, det kändes som att han ibland hamnade i lite fel position vilket ledde till att han inte alls fick mycket boll. När 18-åringen väl fick boll tog han inga större risker utan spelade säkert utöver ett instick som inte gick hem. Han kan betydligt bättre men kommer få slåss med näbbar och klor för att få spela i Dortmunds oerhört kompetenta anfall. Då han är skicklig i kombinationsspelet så kommer han gynnas av att tempot skruvas upp när det väl gäller.

Omgång 1 - Borussia Mönchengladbach (h) - Spelade inte. Satt på bänken. 

Omgång 2 - Augsburg (b) - Spelade för kort tid för att betygsättas. Inbytt i minut 69.

En oerhört anonym insats från brassen som inte alls kom till sin rätta. Försökte sig på några klackar som inte gick hem mot ett lågt stående Augsburg. Nu var det väl så att ingen i Dortmund lyckades med särskilt mycket men Reinier måste prestera betydligt bättre för att få speltid. Kom i matchens slutskede till en farlig nick men motspelare var i vägen. Personligen tror jag att Reinier skulle må bra av att spela i en 4-2-3-1 uppställning, vi får se vad Favre hittar på!

Tyska Supercupen Final - Bayern München (b) - Spelade för kort tid för att betygsättas. Inbytt i minut 68.

Återigen en insats där Reinier inte syntes till sådär jättemycket. Förklarligt med tanke på vilket lag som stod på andra sidan. Måste snart börja prestera då det annars finns oerhört många som kommer att priororiteras när det kommer till att få speltid. 

Omgång 3 - Freiburg (h) - Spelade för kort tid för att betygsättas. Inbytt i minut 81.

Positivt att brassen får fortsatt speltid, även om det denna gång bara blev dryga tio minuter för Reinier. Behöver tid för att hitta rätt, vilket känns rimligt. 

Omgång 4 - Hoffenheim (b) - Spelade inte. Satt på bänken. 

Champions League Gruppspel - Lazio (b) - Spelade för kort tid för att betygsättas. Inbytt i minut 78.

Blev tyvärr ännu ett inhopp där Reinier varken fick mycket att jobba med eller tog för sig på rätt sätt. Dortmund har en oerhört bred offensiv så det kommer inte bli lättare för den unge brassen. Borde kanske ha lånats ut inom La Liga istället?

Omgång 5 - Schalke (h) - Spelade inte. Satt på bänken. 

-----

Brahim Díaz (Milan): Snittbetyg: 3. Mål: 2. Assist: 0. 

Europa League Kval - Shamrock Rovers (b) - Spelade för kort tid för att betygsättas. Inbytt i minut 84. 

Brahim är om något en spelare med stort självförtroende vilket snabbt visade sig. Han försökte sig på en del räder under de tio minuter han var på plan och visade stor hunger. Han drog en motspelare vid mittplan varpå han slog en boll i djupled som Castillejo sånär nådde. Positiv insats från den unge spanjoren!

Omgång 1 - Bologna (h) - Spelade för kort tid för att betygsättas. Inbytt i minut 71.

Brahim inledde med en fantastisk tvåfotare som följdes upp av en misslyckad passning. En aktion som på något sätt beskriver hela spanjorens varande på en fotbollsplan. Han hade en ganska central utgångspunkt vilket innebar att vi inte fick se särskilt mycket av hans fantastiska en mot en spel, istället stod han för en ganska klok insats utan att göa något större väsen av sig. Bör på sikt få mer speltid till höger då han förmodligen gör sig bättre där samtidigt som Milan är svagare på den positionen.

Omgång 2 - Crotone (b) - 3+. Startade. Utbytt i minut 83.

Vilken fin insats! I ett Milan som saknade Zlatan var Brahim en av de offensiva spelarna som ändå stack ut. Försökte sig på en del kombinationsspel och var nära på att inleda målskyttet tidigt i första halvlek. Försökte som vanligt sig på några dribblingsräder där vissa föll bättre ut än andra. Blir ibland så att han håller i bollen lite för länge men trots att samspelet inte riktigt är där med övriga så var han konkret. Kom till avslut ett antal gånger vilket tillslut lönade sig då han i matchens 50de minut slog in 0-2 från nära håll. Rörde sig överlag ganska fritt men med en utgångsposition till vänster. 

Europa League Kval - Rio Ave (b) - 2+. Inytt i minut 46.

Brahim som verkar vara nära en startplats i Milan byttes in i halvlek och stod för en helt okej prestation, men inget mer. Höll ibland i bollen lite väl länge men lyckades samtidigt med någon snygg dragning, en ganska typisk Brahim insats. Satte en straff i den kaotiska straffläggning som Milan vann efter 12(!!) straffomgångar vilket visar på viss kyla i avgörande lägen, positivt!

Omgång 3 - Spezia (h) - 3+. Startade. Utbytt i minut 71.

Rörde sig in i fina ytor mellan motståndarnas mittfält och backlinje varpå Brahim flertalet gånger blev fälld i positioner där det hade kunnat uppstå något farligt, fick även iväg något skott som inte var nära på att gå in. Det ser ut som om spanjoren allt bättre finner sina nya lagkamrater och han tog delvis på sig en ledarroll i ett från start väldigt reservbetonat Milan. Fin insats!

Omgång 4 - Inter (b) - Spelade inte. Satt på bänken-

Europa League Gruppspel - Celtic (b) - 4-.

En fin insats från Brahim i Milans 1-3 vinst borta men allra viktigast var nog att spanjoren gjorde mål. Målet i sig var en oerhört fin prestation som avslutades med att Brahim sköt in bollen i mål med fel fot. I kampen om startplatsen är det viktigt att Brahim, likt i denna match, kryddar sina fina insatser med mål eftersom Saelemaekers bidrar bakåt samtidigt som han växt framåt. Det har redan börjat pratas om att Milan vill göra lånet permanent och det kan man verkligen förstå!
 

Johannes SternebyJ.sterneby@gmail.comJohannes00_RMA2020-10-03 13:34:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid