Santiago Bernabeu, 2023-01-29 21:00

Real Madrid - Sociedad
0 - 0

Real Madrid tappar mark – efter kryss i toppmötet
Real Madrid tappade viktiga poäng i toppen.

Real Madrid tappar mark – efter kryss i toppmötet

Efter 0-0 hemma mot Real Sociedad tappar nu Real Madrid viktiga poäng i toppen av tabellen.

Ligatrean Real Sociedad gästade Santiago Bernabéu på söndagskvällen för ett toppmöte i La Liga. Real Madrid dominerade stora delar av första halvlek och det var Vini Jr som skapade det mesta utan att hitta rätt. Brasilianaren var riktigt pigg från start, bjöd på några fina tunnlar och enorm speed. Hans, och första halvleks bästa chans kom i slutsekunderna när Sociedad slarvade och Benzema spelade fram brasilianaren, men avslutet hade mer att önska och gick mitt på Álex Remiro. Gästernas farligaste läge i första halvlek hade den tidigare Real Madrid-spelaren Asier Illaramendi men hans avslut smet tätt utanför Thibaut Courtois vänstra stolpe. 

Andra halvlek fortsatte på samma sätt, där Real Madrid kontrollerade stora delar. Sociedad tog sig dock upp och Take Kubo hade ett riktigt farligt läge i den 60:e minuten men Courtois hann ned och räddade japanens avslut. Kubo hade även en möjlighet bara minuter senare men den gången fick han bollen för långt ifrån sig och Courtois hann ut.

I 70:e kom ett nytt jätteläge för Vini Jr. Efter ett riktigt fint kombinationsspel kom han loss men återigen var Remiro i vägen och stod för en riktigt fin räddning. Efter det hade dock Real Madrid svårt att skapa något mer och det blev bara 0-0. Spelmässigt var det flera kliv framåt (trots den risiga gräsmattan) mot tidigare matcher men nu går man alltså istället mållösa och tappar viktiga poäng. Efter helgens resultat toppar nu Barcelona ligan med hela fem poäng ner till Real Madrid.  

Statistik
Bollinnehav: 61%-39%
Skott på mål:  7-3
Hörnor: 10-3
Offsides: 4-2
Gula kort: 1-4

Spelarbetyg 1-5
5 - Världsklass
4 - Väldigt bra 
3 - Bra 
2 - Godkänd  
1 - Underkänd

Thibaut Courtois - 3
Sätts på prov några gånger och gör det bra. Alltid lika tryggt med belgaren längst bak. 

Nacho - 2
Tvingas att spela till höger i backlinjen på grund av skador. Ger alltid sitt yttersta men tyvärr var det inte Nachos bästa match ikväll. 

Eder Militao - 3
Gör det han ska och sätts inte på alltför stora prov.

Toni Rudiger - 3 
Se Militao.

Eduardo Camavinga - 3,5
Gör en fin match som vänsterback och Camavinga visar återigen vilken skicklig fotbollsspelare han är. Vågade även följa med och hade en del fina uppspel. 

Toni Kroos - 3
Det är alltid tryggt med tysken på planen. Styr och ställer och fick ett fint läge att skruva in en boll från distans.

Dani Ceballos - 4 
Det syns att han mår bra just nu. Vrider och vänder, jobbar stenhårt, sätter press, vinner boll och vill alltid ha boll. Fin formkurva på Ceballos som verkligen har förtjänat sin speltid på sistone. 

Fede Valverde - 2 
Fortsätter att vara blek efter VM. Inte mycket som fungerar för Valverde just nu. Förhoppningsvis får han ordning på saker och ting snart. 

Rodrygo - 3,5
Fick utgå från höger där han ibland försvinner. Men så fort han får röra sig mer centralt och till vänster så händer det saker. Hade flera fina kombinationer med Vini Jr. 

Vini Jr - 4
Så ruskigt kvick och skapade flera farligheter. Livsfarlig en mot en och den som ställde till det för Sociedad. Men han måste göra mål på någon av de stora chanserna han får. 

Karim Benzema - 2
Visst, fina kombinationer tillsammans med brassarna men vi måste få ut mer av Benzema. Var inte alls på hugget idag. 

Inhoppare: Luka Modric och Marco Asensio spelade för kort tid för att betygsättas.

HALA MADRID!

UR ARKIVET: Vini Juniors första mål i landslaget

Alexander Ellharalex_e_89@hotmail.com@EllharAlex2023-01-29 23:30:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid