Real News 17/1: Nya flyttrykten kring Kaká
"Should I stay or should I go?"

Real News 17/1: Nya flyttrykten kring Kaká

Korta nyheter om vad som händer kring en av fotbollsvärldens största attraktionsämne, Real Madrid.

Kaká vill lämna Real Madrid
 
Under de senaste åren har det ständigt dykt upp diverse olika rykten som gör gällande att brassen Kaká är allt närmre en flytt från Real Madrid. Dock vare sig det gäller PSG eller spelarens gamla klubb A.C. Milan har varje övergångsrykte avslutats med att Kaká själv gått ut och dementerat ryktet och meddelat att han själv vill stanna i den spanska huvudstaden. Men nu rapporterar Sky Sport 24 om andra tongångar.
 
Enligt Sky Sport har Kaká avslöjat att han letar efter möjligheten att avsluta sin sejour i Los Blancos för att kunna dra på sig den rödsvarta dressen i Milano.
 
”Jag är olycklig över min situation i Real Madrid. Både för min del och min omgivning. Jag har redan sagt att jag är öppen för att hitta en lösning. Från Milan har jag många vackra minnen och jag har vänner kvar där”. – Kaká
 
Enligt rapporter från tidigare förhandlingar mellan spelaren och andra klubbar har det största problemet varit Kakás höga lönekrav, han är en av de högst betalda i Real Madrid, och då exempelvis Milans ekonomi är något osäker för stunden menar Milans vicepresident att en rejäl lönesänkning är aktuell om Kaká ska ansluta till Rossoneri.
 
”Kaka är omöjlig, då hans lön är ett problem.” – Adriano Galliani, Vicepresident A.C. Milan.
 
Trots detta verkar en övergång för Kaká närmre än någonsin. För även om Milan skulle dra sig ur en eventuell affär har andra klubbar visat intresse för brassen, exempelvis brasilianska Fluminense, som enligt Marca har inlett förhandlingar om Kaká.
 
***
 
Ángel Di María riskerar böter
 
Efter att ha kritiserat de spanska ligadomarna under en presskonferens riskerar nu Ángel Di María straffas då domarnas tekniska kommitté valt att anmäla argentinaren till den spanska ligans disciplinnämnd, detta rapporterar Marca.
 
Enligt den spanska tidningen kommer spelaren endast att bestraffas ekonomiskt och kommer inte riskera att få någon avstängning från spel men en nota på 1 500€ kanske svider hårt nog för Di María, vars lön ligger runt 30 miljoner om året.
 
***
 
Vi avslutar med att säga grattis till Álvaro Arbeloa, som fyller 30 år idag.
 
¡Feliz cumpleaños Alvaro Arbeloa!
 
***
 
¡Hala Madrid!

Jesper Welanderwelander.jesper@gmail.com2013-01-17 15:25:16
Author

Fler artiklar om Real Madrid