Sergio Ramos om flytten från Real Madrid: "Allt gick fel i början"
Sergio Ramos lämnade Real Madrid för PSG sommaren 2021.

Sergio Ramos om flytten från Real Madrid: "Allt gick fel i början"

Sergio Ramos lämnade Real Madrid sommaren 2021. En händelse som han nu har öppnat upp om. – Det var väldigt svårt, säger Ramos till UEFA.

Efter 16 säsonger och bland annat fem ligatitlar och fyra Champions League-titlar lämnade Sergio Ramos Spaninen och Real Madrid för PSG sommaren 2021. Om det var hans egen vilja har diskuterats fram och tillbaka men inför kvällens stormöte med Bayern München berättar nu 36-åringen om den stora förändringen att flytta från Madrid till Paris.

– Självklart var det en väldigt stor förändring. Jag vann allt med Real Madrid men trodde att det var ett bra tillfälle att testa något nytt. Det var väldigt svårt i början. Du behöver hitta ett hem att slå dig ner på, spciellt med tanke på att vi har fyra barn. Det var en tuff process men det gick bra till slut, säger han till UEFA.

Det var inte bara utanför planen som det var jobbigt. Det tog tid innan Ramos hittade rätt även på den.

– Allt gick fel i början. Jag blev skadad, det tog lång tid med rehab och att hitta rätt i ett nytt system och med en ny tränare. Då började jag fundera på om det verkligen var rätt beslut att flytta. Men under hela min karriär har jag jobbat hårt och haft tålamod. Och har du det belönas du till slut. 

Och visst har Sergio Ramos hittat rätt igen. Ikväll ska han ut och möta Bayern München när slutspelet i Champions League drar igång, en turnering som han verkligen förknippas med och där han var den största anledningen till att Real Madrid kunde lyfta La Decima 2014. Bland annat efter två mål efter 20 minuter på bortaplan mot just Bayern. 

– När jag tänker på Bayern så tänker jag på den dagen när jag gjorde mål mot dem 2014. Vi vet att de är ett av de tuffaste motståndarna att få i lottningen men för att vinna Champions League måste du besegra de bästa lagen. 

Om en skadefri Sergio Ramos kan leda PSG till en Champions League-titel återstår att se. 

HALA MADRID!

Alexander Ellharalex_e_89@hotmail.com@EllharAlex2023-02-14 14:19:23
Author

Fler artiklar om Real Madrid