Spanienredaktionen bloggar om Spansk Fotboll: Vänder Torres hem?

Spanienredaktionen bloggar om Spansk Fotboll: Vänder Torres hem?

Robert:
2007 lämnade El Niño hemlandet för Liverpool och Premier League. 2012 kan han återvända, inte som en man utan snarare ännu mer som ett barn.
Fernando The Kid.

De två-tre senaste säsongerna i Torres karriär är knappast några säsonger den nu 27-årigen spanjoren vill komma ihåg. Efter att Torres avgjort EM och gett Spanien den titeln hela landet drömt om har det ständigt gått nedåt. Ständigt och stadigt. Chelsea säger dessutom nu att de är beredda sälja Torres under januarifönstret och accepterar därmed att gå väldigt mycket i förlust på honom. Så blir det säkert.

Vad händer nu då? Jag kan inte tänka mig annat än att Torres flyttar hem till Spanien igen. Glädjen i hans ögon är borta och enda sättet rädda karriären är att återvända. Men vart? Hans eget Atlético behöver en målskytt men vågar de chansa? Jag hörde rykten om Valencia men det känns uteslutet. Málaga kommer förmodligen lägga ett bud bara för hans namns skull men är det rätt? Vilket lag vågar egentligen chansa och vem har råd? Med det självförtroende Torres har idag, det vill säga inget, gör han ingen glad.



Vaknar Torres till liv på hemmaplan har han absolut tre-fyra säsonger kvar i världstoppen men jag har svårt att se det hända. Jag kan mycket väl tänka mig han istället lägger av helt.
Vad säger ni?

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2011-12-14 22:39:48
Author

Fler artiklar om Spanien