Lagbanner
WWK Arena, 2022-02-05 15:30

Augsburg - Union Berlin

Inför FC Augsburg vs Union Berlin

Ska Union Berlin lyckas ta sin första seger mot Augsburg på bortaplan? De har haft det svårt mot Augsburg på deras hemmaplan, där det under den gemensamma tiden i Bundesliga blivit en förlust och två kryss. Kanske kommer första vinsten nu för die Eisernen. Här kommer rapport inför matchen och tränaren Urs Fischer syn på läget från presskonferensen tidigare.

Tränarens tankar kring Augsburg

Urs Fischer sa på presskonferensen att Augsburg är ett aktivt lag som alltid försöker i nittio minuter. De tar alltid löpningar och pressar mycket. De är riktigt farliga på andrabollarna, tycker han. De söker en mot en situationer och är starka inne i boxen. En annan styrka är att de oftast gör sina mål på fasta situationer och att man måste vara väl förberedd på det. Han väntar sig en tuff match.

… om läget i truppen

Sa han att Grischa Prömel på mittfältet och högerbacken Julian Ryerson fortfarande har Corona och befinner sig i karantän. Nyförvärvet Andras Schäfer har slutfört sina sista tester och tränat lite grann med truppen redan, men inte fullt ut. Ifall han blir aktuell för truppen på lördag, återstår att se. Kevin Möhwald på mittfältet har kommit tillbaka från sin långvariga karantän efter att ha haft corona och har varit med på träning. Han är därmed aktuell igen. Taiwo Awoniyi är tillbaka från AFCON och är sedan i början av veckan i full gång med träningen. Inga skavanker från honom. Genki Haraguchi är också tillbaka i Berlin. Han landade i förrgår morse och visade inga tecken på trötthet. Han började träna direkt och ska vara aktuell för truppen. På vänsterbacken har Bastian Oczipka gjort ett bra jobb när han vikarierat för skadade Niko Gieβelmann, konkurrensen har hårdnat mellan dem två, sa Urs Fischer också på presskonferensen.

… om hur de ska spela framöver

Urs Fischer och laget överlag är rätt mätta på att få frågor om Max Kruse. På frågan om Union Berlins sätt att spela kommer bli mer förutsägbart utan honom, svarade Urs Fischer att man får vänta och se hur det blir. Men han menade ändå att laget fortfarande har kvalitet i truppen och att man med nyförvärvet Sven Michel kan få variationer i sitt sätt att spela på. Han var ändå ledande målskytt i 2.Bundesliga och gjorde många assister, så det är ingen dålig spelare de fått in. Han menade också att det inte var så att deras spel var inriktat på Max Kruse, utan att man levde efter principer och vanor, som även Max Kruse var tvungen att följa. Han fick inte helt fritt spelrum. Han visade sina kvalitéer, men är inte kvar längre och det finns andra spelare som kan fylla hans tomrum, sa Urs Fischer. På frågan om Taiwo Awoniyi är ersättaren, så svarade han att han är en annan spelartyp som har snabbhet och styrka som sina främsta förmågor. Som vanligt är schweizaren lugn och ödmjuk på sina presskonferenser och hetsar inte upp sig i onödan. Han är medveten om sina mål och vet vad han kan göra med sitt spelarmaterial och tar aldrig ut något i förskott. De fortsätter att spela som de gjort under resten av säsongen.

En jämn match är att vänta

Matchen i matchen, den mellan målvakternaSom läget är just nu förväntas Union Berlin att vinna, då de på pappret är det bättre laget. Union Berlin är i bättre form och befinner sig på fjärdeplatsen av tabellen på 34 poäng och jagar platsen till Champions League. Augsburg är i nedre halvan av tabellen och krigar i botten av tabellen. De parkerar just nu på kvalplatsen nedåt och har 19 inspelade poäng. En vinst är ett måste lika mycket för dem som det är för Union Berlin. I matchen kommer det också vara en match mellan målvakterna om vem som släpper in minst mål och i bästa fall även håller nollan. I Augsburg står Union Berlins förra målvakt Rafal Gikiewicz och i Union Berlin står som bekant Augsburgs förra målvakt Andreas Luthe. Båda har viktiga uppgifter i sina lag, den ena för att undvika nedflyttning och den andra för att hjälpa laget nå nya höjder. Ett annat återseende är mittfältskämpen Rani Khedira, som inför den här säsongen gick över till Union Berlin på fri transfer. För Augsburg blev det en förlust, men för Union Berlin en vinst. På lördag eftermiddag får vi se vem som går segrandes ur bataljen!

Preliminära startelvorva

FC Augsburg: Gikiewicz - Gumny, Gouweleeuw (c), Oxford, Iago - Hahn, Maier, Dorsch, Vargas - Pepi, Gregoritsch

1.FC Union Berlin: Luthe - Baumgartl, Knoche, Heintz - Trimmel (c), Haraguchi, Khedira, Gieβelmann - Öztunali - Awoniyi, Michel


Avspark lördag den 5/2 klockan 15:30 på WWK Arena i Augsburg, Bayern. Sändningen börjar 15:20 på Viaplay med engelska kommentatorer.



 

Johan Holmberg@Redjohnzo2022-02-03 19:28:00
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig