Lagbanner
Europa-Park-Stadion, 2022-11-13 17:30

Freiburg - Union Berlin

Inför SC Freiburg vs Union Berlin

Det har blivit dags för sista matchen det här fotbollsåret för Union Berlin. Det har varit ett mycket framgångsrikt år för dem och idag åker dem till Freiburg för att avsluta det framgångsrika året mot SC Freiburg. Här är tränarens tankar och läget i truppen.

Tränarens tankar

Presskonferensen inleddes med att Urs Fischer fick kommentera Freiburgs form och han sa att de har haft ett fantastiskt år. De är ett samspelt lag med en god sammanhållning som har lyft sig själva uppåt. De är ett lag med en bra blandning som alltid försöker hitta spelmässiga lösningar på sina problem och försöker locka in motståndarna i sina fällor. Freiburg springer en hel del på planen och är duktiga på att vinna andrabollarna som de sedan gör något effektivt av. På fasta situationer och inkast är de också farliga och de gör det verkligen riktigt bra. Deras negativa resultat påverkar dem inte allt för mycket och de har även gjort det väldigt bra ute i Europa. Det finns bara gott att säga om dem och han ser fram emot att få möta dem.

Läget i truppen

De som inte kan vara med i matchen är skadade Frederik Rønnow och Andras Schäfer samt avstängda Rani Khedira. Annars är alla spelare skadefria och tillgängliga.

Två av årets sensationer får avsluta mot varandra

Året böjrar lida mot sitt slut och det har varit ett riktigt bra sådant för både Freiburg och Union Berlin. De båda lyckades med et ingen trodde att de skulle kunna lyckas med när de placerade sig i topp sex och båda nådde Europa League. Dessutom var de ena v de fyra sista i DFB-Pokal. Även under hösten fortsatte de att imponera genom att vara med i toppen igen och framför allt Union Berlin imponerade genom att vara etta i några omgångar. Förstaplatsen har man dock gått miste om sedan man tappat lite poäng i de två senaste omgångarna, men man ligger trots det ändå inte särskilt långt efter ledarna Bayern München. Vid vinst är man bara fyra poäng efter igen. Det blir ingen enkel uppgift, men Union Berlin kommer göra allt i sin makt för att ta de tre viktiga poängen innan uppehållet.

Laguppställningar

SC Freiburg: Flekken - Kübler, Ginter, Lienhart, Günter (c) - Eggestein, Höfler - Doan, Jeong, Grifo - Gregoritsch

Union Berlin: Grill - Baumgartl, Knoche, Leite - Trimmel (c), Thorsby, Seguin, Haberer, Gießelmann - Becker, Behrens

Avspark är 17:30 på Europa-Park Stadion i Freiburg, Baden-Württemberg. Sändningen börjar 17:20 på Vsport Football och Viaplay med engelska kommentatorer.
 

Johan Holmberg@Redjohnzo2022-11-13 13:37:29
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig