Lagbanner
An der alten Forsterei, 2022-09-03 15:30

Union Berlin - Bayern München

Inför Union Berlin vs Bayern München
Ett starkt Union Berlin tar emot ett starkt Bayern München hemma på die Stadion An der Alten Försterei.

Inför Union Berlin vs Bayern München

Det är dags gör toppmatch i Bundesliga när två av ligans formstarkaste lag gör upp om förstaplatsen. Det är en match det talats om hela veckan och kanske är det också matchen som kommer avgöra ligan. Här är tränarens tankar och läget i truppen.

Tränarens tankar

Huvudtränare Urs Fischer ser med stor glädje fram emot matchen mot Bayern München, då man möter Tysklands och ligans bästa lag. Det är alltid en kul utmaning att ta sig an dem. Det kommer krävas en del mod och man ska inte låta dem få för stora ytor. Man ska pressa dem, men man behöver också ha bollen själva för att kunna vila lite och återhämta sig. Han säger också att de är ett lag med mycket snabbhet och som har många individuellt skickliga spelare som kan avgöra matcher. Han avslutade med att säga att det blir en kul match och en rolig utmaning för Union Berlin.

Läget i truppen

Alla spelare förutom Diogo Leite står till förfogande. Han har åkt på en smäll på bröstkorgen som orsakade ett stort blåmärke viket gjort honom indisponibel för spel.

En match där inga misstag får begås

Det är ligans två formstarkaste lag som möter varandra. De gillar att göra mål men är också väldigt bra på försvar. De båda har släppt in minst mål och har också gjort flest mål. Det är alltså två väldigt jämna lag som gör upp om förstaplatsen där Union Berlin är en underdog och Bayern München är favoriten. Union Berlin är väldigt starka på hemmaplan och har ett enormt publikstöd som hjälper dem i alla lägen. Det är jobbigt att spela mot dem på die Stadion An det Alten Försterei och de kommer göra det svårt för motståndaren på lördag eftermiddag. Trots allt snack om matchen och va den skulle kunna betyda, så kommer fokuset enbart ligga på att vinna matchen och jobba som en enhet för att uppnå det målet. Det blir en spännande match där mycket står på spel.

Laguppställningar

Union Berlin: Rønnow - Doekhi, Knoche, Jaeckel - Trimmel (c), Thorsby, Khedira, Haberer, Ryerson - Becker, Jordan

Bayern München: Neuer - Pavard, de Ligt, Hernandez, Davies - Kimmich, Sabitzer - Coman, Müller, Sane – Mane

Avspark är 15:30 på die Stadion An det Alten Försterei, Köpenick, Berlin. Sändningen börjar 15:20 på Vsport Football och Viaplay med Henrik Strömblad och Saga Fredriksson som kommentatorer.

 

Johan Holmberg@Redjohnzo2022-09-02 23:46:00
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig