Lagbanner
Stadion An der Alten Försterei, 2022-02-13 15:30

Union Berlin - Dortmund

Inför Union Berlin vs Borussia Dortmund

Det vankas toppmatch i Bundesliga när Union Berlin tar emot Borussia Dortmund på hemmaplan på söndag. Det är tvåan mot fyran i tabellen och båda är måna om att behålla sina positioner i tabellen. Det blir en tuff och spännande match på die Stadion An der Alten Försterei när Union Berlin ska förlänga sin obesegrade hemmasvit mot Dortmund. Här är läget inför matchen och tränarens tankar om den.

Tränarens tankar kring Borussia Dortmund

Urs Fischer betonade på presskonferensen att Drotmund är bortsett från förlusten mot Bayer Leverkusen ett väldigt formstarkt lag med tre vinster från deras senaste fyra matcher. Av de vinsterna kom två på bortaplan och de var på riktigt god väg. Deras kvalitéer säger han är deras utomordentliga spel med bollen och att de alltid lyckas hitta lösningar, till och med på de mest trängsta av ytor. De är också snabba och kommer in i djupet, säger han med. Han lyfter också upp deras offensiva kvalitéer och att de har många spelare som kan förändra spelet snabbt. Slutligen sa han att Union Berlin är väl förberedda på vad som väntar dem och att de förut har lyckats ta poäng mot dem.

… om läget i truppen

Sa han att Rani Khedira är avstängd. Han drog i förra matchen på sig ett gult kort och hade totalt samlat på sig två gula varav ett kommit i matchen innan Augsburg. Keita Endo är sjuk, men testades inte positiv för Corona. Det återstår att se om han kan vara med på söndag. I truppen finns det också fyra fall av Corona, det är Jakob Busk, Niko Gieβelmann, Andreas Voglsammer och Dominique Heintz. Grischa Prömel och Julian Ryerson är tillbaka från sina karantäner och har varit igång med träningen. De kommer sannolikt vara med i truppen på söndag.

… om matchens storhet och vad som talar för en vinst

På en fråga om ifall detta är en av de största matcherna Union Berlin kommer spela, sa Urs Fischer att de redan har en massa erfarenhet från stora matcher. Han tycker att varje match är en stormatch för Union Berlin eftersom de alltid måste göra sitt yttersta och göra många saker rätt i varje match. Dortmund kommer till huvudstaden utan målskytten Erling Håland. Urs Fischer hyllar honom för hur han är som spelare och att han med sitt målskytte tillhör ligans bästa samt att han är svår att försvara sig mot, men säger också att Dortmund är beroende av honom, vilket är en förlust för dem. Men samtidigt säger han att de trots det fortfarande har spelare med hög kvalitet som kan täcka upp för honom. Det kan hjälpa dem att han inte är med, men han tillägger att Union Berlin måste ha ett perfekt spel för att kunna slå dem ändå. På frågan om vad som talar för att Union Berlin vinner på hemmaplan mot Dortmund igen, svarade Urs Fischer att man som i de förra matcherna gör sitt yttersta, träffar rätt beslut och att man hoppas på att ha turen med sig mot Dortmund igen. Med tanke på att Andreas Voglsammer förmodligen inte kommer vara med i truppen, får Taiwo Awoniyi en större roll och högre förväntningar på sig. Urs Fischer tror dock att han kommer göra sitt jobb ändå och göra sitt bästa, trots manfallet där uppe. Han har lösningar på nuvarande situationen och vet hur han ska göra. Slutligen tror han att den tolfte spelaren, publiken, kommer spela en stor roll under matchen. De kommer ge en extra knuff i rätt riktning för klubben.

Två lag i behov av en seger

På söndag kan vi vänta oss två hungriga lag i behov av tre poäng efter att ha förlorat sina matcher under förra omgången. Union Berlin har fått tillbaka ett par spelare, men hat tyvärr också fått några fler spelare insjukna. Det hela gör att det kan bli svårare att få en samspelad och inövad startelva. Till deras fördel talat dock att de har ett starkt facit mot Borussia Dortmund på hemmaplan, att motståndarna måste klara sig utan sin vassaste anfallare och att man har stödet från högljudda supportrar bakom sig. Det blir en underhållande match att se fram emot på söndag.

Preliminära startelvor

Union Berlin:
Luthe – Baumgartl, Knoche, Heintz – Trimmel (c), Haraguchi, Prömel, Gießelmann – Becker, Awoniyi, Voglsammer

Borussia Dortmund: Kobel – Meunier, Akanji, Hummels, Guerreiro – Brandt, Dahoud, Bellingham – Reus (c), Malen, Hazard

Avspark söndag den 13/2 klockan 15:30 på die Stadion An der Alten Försterei i Berlin, Berlin. Sändningen börjar 15:20 på Viaplay och V Sport 1 med Per Forsberg som kommentator.






 

Johan Holmberg@Redjohnzo2022-02-11 18:22:00
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig