Lagbanner
An der alten Forsterei, 2022-10-30 15:30

Union Berlin - Mönchengladbach

Inför Union Berlin vs Borussia Mönchengladbach
En vinst mot Mönchengladbach är ett måste för Union Berlin ifall man ska fortsätta leda tabellen inför nästa omgång.

Inför Union Berlin vs Borussia Mönchengladbach

Efter att ha gått miste om de tre poängen och ett tryggt försprång i tabellen senast, så är det ett hungrigt Union Berlin som tar emot Mönchengladbach hemma på die Stadion An der Alten Försterei. Här är tränarens tankat och läget i truppen inför matchen.

Tränarens tankar

Presskonferensen inleddes med att Urs Fischer fick kommentera Mönchengladbach, som han trots deras knackiga inledning av säsongen ändå betraktar som ett topplag. De har några skador, men deras trupp är ändå tillräckligt bra för att kunna ta tre poäng, tycker han. De är ett lag som försöker hitta spelmässiga lösningar på sina problem på planen och de kan hantera press väldigt bra. Om de får lov att bygga upp snabba anfall och kontringar, så är de ett riktigt farligt lag. De slår också ganska ofta långa bollar på djupet där de har snabba spelare som kan nå de bollarna och utgöra ett hot mot backlinjen. Det blir en tuff uppgift att ta sig ann, avslutade Urs Fischer med att säga.  

Läget i truppen 

Ingen spelare är sjuk eller dras med någon allvarlig skada inför matchen. Alla står till tränare Urs Fischers förfogande.
 
Mönchengladbach kan bli en tuff nöt att knäcka för Union Berlin 

Efter förlusten senast mot VFL Bochum med 2-1, så kom blott den andra förlusten för säsongen för Union Berlin. Man behöll serieledningen, men inte med lika mycket god marginal som tidigare. Inför denna omgång hade man bara en poängs försprång. Ifall detta försprång ska återtas, så krävs det en vinst mot Borussia Mönchengladbach. De är ett lag som har blandat ovh gett, men i i de amtvher de vunnit, så har det sett vädligt bra ut och de har varit starka offensivt. De besitter en del kvalitéer. För Union Berlins del gäller det att man har en god defensiv och håller koll på Möcnhengladbachs offensiva spelare. Det gäller också att ha skärpan i behåll och vara effektiva med bollen i anfall och framför motståndarnas mål. 

Laguppställningar 

Union Berlin: Rønnow - Jaeckel, Knoche, Leite - Trimmel (c), Schäfer, Khedira, Haberer, Ryerson - Becker, Jordan 

Borussia Mönchengladbach: Sippel - Scally, Friedrich, Elvedi, Bensebaini - Weigl, Kramer - Ngoumou, Stindl (c), Plea – Thuram 

Avspark är 15:30 på die Stadion An der Alten Försterei i Berlin, Berlin. Sändningen börjar 15:20 på Vsport 1 och Viaplay med engelska kommentatorer 
 

Johan Holmberg@Redjohnzo2022-10-30 14:11:05
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig