Lagbanner
2022-10-19 20:45

Union Berlin - FC Heidenheim
2 - 0

Inför Union Berlin vs FC Heidenheim

Det är tätt matchande för Union Berlins del. Efter veckor av båda spel i Europa och ligan, så har det nu blivit dags för den andra rundan i DFB-Pokal för Union Berlin. De ska ta sig ann FC Heidenheim från andraligan. Här är tränarens tankar och läget i truppen.

Tränarens tankar 

Urs Fischer inledde presskonferensen med att säga att man nyttjat den korta tiden mellan ligamatchen och kvällens cupmatch till återhämtning. Om Heidenheim sa han att de är på god väg framåt och att de bara var en förlust ifrån att vara inblandade i topp tre. Han gav också tränaren mycket beröm för att han varit där en lång tid och alltid lyckas bygga upp ett bra lag. I deras spelsätt sa han att de är väldigt aggressiva i sin press och väldigt aktiva på planen. I grunden är de välorganiserade och är laget med minst insläppta mål i sin liga. De gillar också att slå långa bollar på en targetanfallare som är duktig på att ta ned bollarna och kontrollera dem. Han sa också att de är ett löpvilligt lag som har flest löpningar i sin liga. Som avslutning sa han att det blir en tuff motståndare, men att Union Berlin självklart kommer göra sitt yttersta för att ta sig vidare in i nästa omgång.  

Läget i truppen 

Stjärnspelaren Jordan Pefok Siebatcheu har dragit på sig en mindre skada och är inte tillgänglig för spel i kvällens match. Det ska dock inte vara något allvarligt och han kommer vara återställd igen till söndagens match. Annars står alla spelare till tränarens förfogande. 

Det gäller att inte underskatta motståndaren 

Efter mycket matchande i Europa och ligan där man uppnått framgångar i båda tävlingarna, så har det nu blivit dags för den andra omgången av tyska cupen för Union Berlin. Man ska ta sig ann FC Heidenheim från andraligan som inte kommer bli en alldeles enkel match. Som Urs Fischer sa på presskonferensen, så är de ett lag i mycket god form och som är väldigt aggressiva och löpvilliga. De kommer försöka vara över alla ytor på planen, precis som Union Berlin. Trots framgångarna i ligan och Europa, så gäller det att inte låta sig drabbas av övermod och underskatta motståndaren. Man ska dock heller inte visa för mycket respekt, för även det kan straffa en i slutändan. Union Berlin bör helt enkelt göra som de alltid har gjort, ta en match i taget och inte gå i tron om att något är uppgjort på förhand. I denna match är det också ett ypperligt tillfälle för tränare Urs Fischer att rotera lite och få in lite nya namn i startelvan. Några som borde testa få chansen från start är målvakten Lennart Grill men också den unge anfallaren Jamie Leweling. Ett par andra som jag också vill se få chansen från start är Paul Seguin och Tim Skarke, den sistnämnda har ett riktigt bra avslut på sina distansskott. 

Johan Holmberg@Redjohnzo2022-10-19 19:05:29
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig