Lagbanner
An der alten Forsterei, 2022-09-18 15:30

Union Berlin - Wolfsburg

Inför Union Berlin vs Wolfsburg
Tillbaka till Bundesliga och hemmaplan för Union Berlin när man tar emot VFL Wolfsburg på die Stadion an der Alten Försterei.

Inför Union Berlin vs Wolfsburg

Efter en knapp förlust på bortaplan i Europa, så är det dags för Union Berlin att spela på hemmaplan i Bundesliga igen. Man ska i eftermiddag ta sig an VFL Wolfsburg på die Stadion an der Alten Försterei. Här är tränarens tankar och läget i truppen.

Tränarens tankar

 
Presskonferensen inleddes med att Urs Fischer fick kommentera det nuvarande Wolfsburgs form. Han var ganska så fåordig, men han sa att de förbättrat sig en del till skillnad från hur det såg ut i början av säsongen. Deras vinst mot Frankfurt var en stabil insats. Då spelade de högt upp på planen och satte mycket press på motståndaren. De var bra organiserade och spelade väldigt kompakt. De höll tätt bakåt och släppte inte igenom mycket. Han avslutade med att säga att de också är bra i sina omställningar och i sitt kontringsspel. 

Läget i truppen

Mittbacken Danihlo Doekhi och mittfältaren Morten Thorsby har varit med på de gemensamma träningarna på planen, men tränat individuellt. De har kanske hunnit med att bli tillräckligt matchklara innan matchen. Det kommer med all säkerhet ske rotation i laget, då man återigen är inne i en så kallad "engelsk vecka", allstå flera matcher på kort tid.

En vinst innan landslagsuppehållet hade varit bra

Efter att knappt ha förlorat mot Braga på bortaplan i Portugal, så är det äntligen dags för Union Berlin att få spela hemma i Bundesliga igen på sköna die Stadion an der Alten Försterei. Där tar man emot Wolfsburg, ett lag som inlett säsongen lite knackigt. I Europa har det ännu blivit några poäng, men hemma i Tyskland har det gått desto bättre för Union Berlin. Förra omgången avslutade man för första gången någonsin i klubbens historia som etta i ligan. Det var förra helgen det, nu ska man försöka ta tillbaka den positionen från Dortmund som har dem för tillfället. En vinst hade också betytt mycket för Union Berlin, då man har möjlighet att bli etta en gång till och dessutom få lov att göra det innan landslagsuppehållet kommer nästa vecka. På die Stadion an der Alten Försterei är man starka och obesegrade. Den sviten är också någonting man gärna tänker förlänga i kampen om de tre poängen.

Laguppställningar

Union Berlin: Rønnow - Jaeckel, Knoche, Leite - Trimmel (c), Thorsby, Khedira, Haberer, Gießelmann - Becker, Jordan

Wolfsburg: Casteels - Baku, Lacroix, Van de Ven, Otavio - Franjic, Guilavogui, Arnold (c) - Waldschmidt, L. Nmecha, Brekalo

Avspark är 15:30 på die Stadion an der Alten Försterei i Köpenick, Berlin. Sändningen börjar 15:20 på Vsport Football och Viaplay med Anders Bjuhr som kommentator.

 

Johan Holmberg@Redjohnzo2022-09-18 14:16:15
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig