Lagbanner
Volkswagen Arena, 2022-03-05 15:30

Wolfsburg - Union Berlin

Inför VFL Wolfsburg vs Union Berlin

Efter två raka hemmavinster väntar nu en bortamatch för Union Berlin när de åker till Wolfsburg i Niedersachsen. Där ska de möta VFL Wolfsburg och det blir en match med en del återseenden. Union Berlin har hittat tillbaka till sitt forna jag och Wolfsburg har sakteliga börjat samla poäng igen efter en väldigt svag första halva av säsongen. Här är tränarens tankar och läget inför matchen.

Tränarens tankar

På presskonferensen valde Urs Fischer först att kommentera motståndarnas nuvarande form och sa att de är på god väg med sina resultat. De är ett aktivt lag som är bra organiserat med ett kompakt försvar som inte släpper igenom mycket. De är aggressiva, spelar ofta över backlinjen och är bra på andrabollarna. Wolfsburg är rörliga och både i mitten och på kanterna, men de är också på plats i straffområdet. Det är ett lag som verkligen inte gjort dåligt ifrån sig i de senaste matcherna, sa Urs Fischer om helgens motståndare.

Läget i truppen

Truppen ser egentligen nästan exakt likadan ut som i de två föregående matcherna. De som är borta och inte tillgängliga för spel ät Keita Endo, Laurenz Dehl och Andras Schäfer. Andras Schäfer är fortfarande skadad, men han är snart helt återställd. Han deltog i övervägande delar av matchträningen och är på mycket god väg tillbaka. Urs Fischer är ganska säker på att han kan komma tillbaka i full träning efter matchen mot VFL Wolfsburg. Keita Endo är fortfarande skadad i benet och har inte gjort lika snabba framsteg, men är också på god väg tillbaka. Med tanke på att det varit ett sådant tätt matchande och en så kallad ”engelsk vecka” för Union Berlin, så lär det säkerligen ske lite rotation i startelvan.

Uppgiften handlar om att ta sig an laget Wolfsburg, inte en enda spelare

Han har varit ett ständigt samtalsämne sedan han abrupt stack ifrån Union Berlin och medierna verkar inte ha släppt det hela, men på presskonferensen sa Urs Fischer att snacket om Max Kruse redan är färdigdiskuterat och att han hellre föredrar att tala om laget Wolfsburg istället. Han nämnde dock att de känner honom väl och att han är en del av deras spel, men att man hellre fokuserar på matchen än att fokus läggs på en återträff med honom. Han är medveten om hans kvalitéer och vet att han är en spelare som kan förändra matchbilden, men säger återigen att det är hela laget man ska fokusera på och att de även har andra spelare som kan vara farliga.

Union Berlin vann förra mötet med 2-0 och nyttjade chanserna effektivt, detsamma gäller inför detta möte. Effektivitet är ett nyckelbegrepp i hur man ska vinna matchen, sa han. Det återstår att se vilka den uppgiften ligger på, då den definitiva startelvan tas ut på matchdagen. Som redan nämnts ovan, lär det sannolikt ske rotation i truppen för att undvika skador och inte slita ut på spelarna. Vinner man denna match, så uppnår man dessutom målet för säsongen om minst fyrtio poäng och säkrat kontrakt. Sedan får man se vad som händer, men Urs Fischer sa i varje fall att man ska ta så många poäng som möjligt efter att man uppfyllt huvudmålet. 

Det blir en återseendenas match

Som redan nämnt ovan några gånger, kommer en del av matchens uppmärksamhet riktas mot att en viss Max Kruse möter sin förra klubb. Huruvida han och spelarna kommer krama om varandra och prata gamla goda minnen eller verkligen hata varandra på planen, det återstår att se. Klart är i alla fall att Union Berlin inte kommer hålla tillbaka och vet hur han funkar som spelare. De 2500 bortasupportrarna kommer nog inte applådera sin gamla playmaker och det lär buas och visslas en del mot honom.

Det som kan vara till Union Berlins nackdel dock rent spelmässigt, är att man har fyra spelare med gult kort sedan förra matchen. Ifall det hettar till lite under matchen eller om domaren ser något vi andra inte ser, så kan det riskera i utvisningar. Närkampsspelet skulle därför kunna bli lite mer återhållsamt från några av spelarna. Ifrån Union Berlin gör försvararna Robin Knoche och Paul Jaeckel ett återseende med sin gamla hemmapublik. Båda kommer ifrån klubbens ungdomsled. De har inga gula kort på sig och kan ta lite mer risker än de andra. Det blir en intressant match att se på Volkswagen Arena i Wolfsburg

Preliminära lagupsställningar

VFL Wolfsburg: 
Casteels (c) - Mbabu, Bornauw, Brooks - Baku, Arnold, Vranckx, Roussillon - Kruse, Gerhardt - Wind

Union Berlin: Luthe - Baumgartl, Knoche, Heintz - Trimmel (c), Haraguchi, Khedira, Prömel, Gießelmann - Becker, Awoniyi

Avspark är lördag 15:30 på Volkswagen Arena i Wolfsburg, Niedersachsen. Sändnigen börjrar 15:20 på Viaplay med engelska kommentatorer.

 

Johan Holmberg@Redjohnzo2022-03-04 16:42:00
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig