An der alten Forsterei, 2022-08-20 18:30

Union Berlin - RB Leipzig
2 - 1

Tionde raka vinsten för Union Berlin
Union Berlin förlängde sin förlustfria svit på hemmaplan mot RB Leipzig när de vann med 2-1.

Allting stämde för Union Berlin när de besegrade RB Leipzig på hemmaplan i lördags.

Det blev en riktig rysare till match där väldigt mycket hände. Precis som Union Berlins Urs Fischer sa, så spelade RB Leipzig som ett topplag med mycket fart framåt och många skickliga individuella spelare på varje position. Trots detta lyckades ändå ett väldigt effektivt Union Berlin ta tillvara på de få chanser de hade framåt och gjorde det allra bästa av dem. Det ledde till att man gjorde två mål i första halvlek som sedan också gjorde att man kunde gå segrande ifrån matchen.

Under den första kvarten lärde lagen att känna varandra. Sedan därefter var lagen uppvärmda och vågade göra lite mer framåt. Union Berlin spelade riktigt bra defensivt och höll Timo Werner i schack. De gjorde det svårt för honom och alla spelare, till och med anfallarna, gjorde hemjobbet och befann sig i straffområdet eller precis utanför det. Det var en riktig laginsats. Union Berlin hade den första farliga chansen i matchen i den femtonde minuten när Julian Ryerson försökte sig på ett lågt skott inne i straffområdet, men skottet blev räddat på mållinjen av en försvarare från Leipzig. Förarbetet dessförinnan av Andras Schäfer och Janik Haberer var också mycket bra. Kort därefter var det Leipzigs tur när Timo Werner i den artonde minuten bara var en stolpträff från att ge RB Leipzig ledningen. Turen var på Union Berlins sida, för matchen hade blivit en helt annan ifall den bollen träffat rätt sida av stolpen.

Efter dryga halvtimmen spelad kom ledningsmålet för Union Berlin i den trettioandra minuten när de gjorde mål på en utomordentligt utförd kontring. Man var snabb med att erövra bollen och satte igång direkt med att skicka upp bollen på vindsnabba Sheraldo Becker som sedan nickade bollen till Janik Haberer för att sedan få tillbaka den på sin kant och hittade en yta mellan Leipzig försvarare dit han slog en genomskärande pass till Jordan Siebatcheu som tjusigt placerade den i det vänstra hörnet av målet. Sedan var det dags igen för Union Berlin att göra mål på kontring igen i den trettioåttonde minuten. Den suveräne slitvargen Andras Schäfer vann bollen på mitten, skickade upp den på Jordan Siebatcheu som sedan skickade den vidare till Sheraldo Becker som avslutade med ett riktigt klassmål när han satte in den i det vänstra hörnet. Två snabba mål inom loppet av sex minuter för Union Berlin. När halvleken var slut, så kunde Union Berlin gå av planen mycket nöjda efter en väldigt effektiv uppvisning. I halvlek hade de bara haft tre skott på mål varav två hittat in i nätet.

Andra halvlek inleddes annorlunda och Leipzig kom ut som ett helt annat lag än det man fick se i första halvlek. Union Berlin hade en ledning med 2-0 som man under andra halvlek skulle förvara till varje pris mot ett Leipzig som jagade reducering och kvittering. Efter ett visst antal hörnor hade dem en riktigt farlig chans som Union Berlin precis lyckades komma undan med. I den sextioåttonde minuten skickade Marcel Halstenberg iväg ett lågt skott efter en retur som slank ur händerna på Frederik Rönnow men som Julian Ryerson precis kunde rädda på mållinjen och Union Berlin kunde hämta andan ett lite tag.

Det var en krävande match för de båda lagen och det gjordes en del byten för att få in pigga och snabba ben. Både defensiva och offensiva byten gjordes. Bland annat Kevin Behrens, Morten Thorsby och Sven Michel kom in och var involverade i en chans som hade kunnat leda till 3-0 i den åttionde minuten, men Leipzigs Willi Orban lyckades precis få en fot emellan för att förhindra bollen från att gå fram mot mål. Snabbt därefter var det dags för Leipzig igen och denna gång gick det deras väg när de i ett tättbefolkat straffområde lyckades nicka in bollen och fixa en reducering i den åttioandra minuten. Då var Willi Orban starkast i en duell och nickade en hård nick som Frederik Rönnow hade handen på, men som han tyvärr inte lyckades stoppa. Union Berlin höll ut och det hände inte mycket mer efter RB Leipzigs reducering. Union Berlin gick av planen som segrare och förlängde därmed också den förlustfria sviten till tio matcher.