Vetlanda vann över Vänersborg

Det blev de fasta situationerna som avgjorde Vänersborg-Vetlanda. Daniel Svedberg (ett hörnmål) och Rolf Hedberg (ett hörnmål och ett straffmål) gjorde två mål vardera.

VÄNERSBORG - VETLANDA 3-4 (2-1)

1-0 Matias Larsson (21), 1-1 Rolf Hedberg (31), 2-1 Matias Larsson (39), 3-1 Martin Röing (61), 3-2 Daniel Svedberg (78), 3-3 Rolf Hedberg (80), 3-4 Daniel Svedberg (88).

Utv.: IFK: 2x5, 2x10 VBK: 7x10
Hörnor: 8-7
Domare: Håkan Nystedt, Strängnäs
Publik: 1347

Det blev de fasta situationerna som avgjorde matchen mellan Vänersborg och Vetlanda. Rolf Hedberg gjorde VBKs första mål på straff, vilket betydde 1-1 efter 31 minuter.

Efter det gick Vänersborg fram till 3-1. 2-1 gjordes av Mattias Larsson och 3-1 gjorde Martin Röing när han besegrade landslagskollegan, VBK-målvakten Andreas Bergwall, på en hörna.

Men efter 78 minuter reducerade Daniel Svedberg på hörna och två miunter senare satte Rolf Hedberg på hörna.

Och matchen avgjordes förstås på en hörna, Stefan Nordén snappade upp returen på en Vänersborgshörna och åkte mot mål. Han spelade fram bollen till Daniel Svedberg som satte bollen i mål efter 88 minuter. I slutsekunden sköt Vänersborg i ribban efter en - hör och häpna - hörna, och det var riktigt nära 4-4.

I och med segern mot Vänersborg har Vetlanda vunnit sex av åtta matcher och fortfarande inte förlorat. Skyttekung i VBK hittills är Rolf Hedberg som gjort åtta mål, alla på antingen straff och hörna.
- Jag vet inte om jag varit med om något liknande. Man kan väl lugnt säga att det är rätt kul att vara spelare i Vetlanda BK just nu, säger Hedberg till aftonbladet.se.

Oturligt för Vänersborg var att Joachim Berglundh bröt skenbenet. Detta skedde när han körde ihop med Stefan Sjöblad och fastnade med skridskon i isen. Berglundh kommer att vara borta för resten av säsongen