2021-07-17 21:00

HNK Rijeka - Gorica
2 - 0

Förlust i Bollnäs

Vetlanda lyckades inte spräcka Bollnäs svit av matcher utan förlust. Bollnäs kunde hemma på Sävstaås vinna med 4-1 i en match där Bollnäs anser sig ha gjort en bra och VBK en mindre bra insats. Bollnäs har därmed 14 matcher utan förlust

I första halvlek verkade VBK hålla uppe spelet relativt väl, med bland annat ett friläge där Bollnäs-målisen Prytz räddade Pontus Viléns avslut. VBK skapade också fem hörnor, utan resultat.

Bollnäs å sin sida gjorde mål när Per Hellmyrs vackert passade fram Ville Aaltonen, och när Tobias Björklund petade in returen från Andreas Westh hörnskott.

I andra halvlek blev VBK tillbakatryckt och hade inte särskilt mycket att säga till om. Två mål av Christian Mickelsson, som nu är uppe i 32 mål för säsongen, gav Bollnäs ledningen med 4-0. Joakim Andersson reducerade genom att göra sitt 43:e mål för säsongen.

Efter matchen vetlandaposten.se/article/vi-kommer-inte-upp-i-niva/">sa Jonas Claesson till Vetlandaposten att VBK inte kommer upp i någon nivå och att man inte får tag i det offensivt, men säger också att Bollnäs gör en bra match.

Till Bandypuls säger Mikael Nilsson att VBK inte gör någon bra insats, och att man i andra halvlek får för korta anfall och mest får försvara sig.

Torleif på Bollnäsredaktionen menar att Bollnäs lyckades hålla koll på Joakim Andersson och att VBK anföll för mycket en och en, men gör en ganska bra defensiv insats.

Sammantaget låter det alltså som att VBK inte gjorde någon vidare match. Att förlora i Bollnäs är ingen katastrof. Med tanke på att det är lag av Bollnäs kaliber som väntar i slutspelet hade det såklart varit fint med ännu ett formbesked.

Men, man kanske får inse att om en helg som inletts med att VBK slår Vänersborg med 9-4 och blir slutspelsklart, fortsatt med att Joakim Andersson och Johan Löfstedt skriver på nya kontrakt, vore det närmast osannolikt om den avslutats med en vinst på Sävstaås.

Säsongsavslutning på tisdag. Då väntar Broberg på Hällåsen (och på Bandypuls websändning). Broberg slog idag Hammarby med 2-1 och det resultatet gör att VBK vid vinst på tisdag kan gå om Hammarby och sluta på femte plats, ifall Västerås vinner på Zinkensdamm.