Inför Bollnäs borta
Tre nya mål mot Vänersborg. Två nya år i VBK. Nu väntar Bollnäs.

Inför Bollnäs borta

VBK visade i fredags att formen håller i sig. Men på söndagen väntar ett kraftprov. Match på Sävstaås mot Bollnäs som har 13(!) raka matcher utan förlust.

Ibland kan ett VM-uppehåll vara sista möjligheten att ta sig samman och hitta tillbaka till grunderna. Andra år är det som i år - ett på det hela taget otrevligt och ovälkommet avbrott där utmaningen består i att konservera formtoppen trots att truppen är splittrad då många spelare är ute på olika landslagsuppdrag.

Innan VM-turneringen var det just Bollnäs och VBK som var Elitseriens formstarkaste lag. VBK radade upp imponerande segrar mot SAIK, Bajen och Villa. Bollnäs var dock snäppet värre. Laget har inte förlorat sedan bortamatchen mot IFK Vänersborg den 9 december. En otroligt stark svit med tanke på hur jämn serien har varit. Något mer mänskliga var Bollnäs i inledningen av serien då VBK vann lagens första möte med 2-1.

I fredags kväll, då Elitserien startade om efter ett tre veckor långt uppehåll, kunde båda lagens fans andas ut. Formen verkar hålla i sig. Bollnäs utklassade Hammarby på bortais, seger 7-2, medan VBK bjöd på bandygodis i segermatchen, 9-4, mot Vänersborg. VBK fortsatte på den inslagna vägen med tät defensiv bakåt (i alla fall i andra halvlek) och god fart i anfallen framåt. Och vilket självförtroende spelare som Patrik Johansson, Tobias Nyberg och Johan Löfstedt visade upp!

Faktum är att det var mycket länge sedan som det var så här roligt att vara supporter till VBK. Som om den säkrade slutspelsplatsen inte var nog skrev de bägge landslagsspelarna Joakim Andersson och Johan Löfstedt på nya kontrakt under lördagen. En bättre nyhet är svår att tänka sig.

När vi nu går in i seriens absoluta slutskede, tre matcher avverkas på fem dagar, känns det som att nästan allt är möjligt. Eventuellt går gränsen för det möjliga just vid Bollnäs på Sävstaås. Svaret får vi i morgon eftermiddag. Klockan 15.00 är det avslag.

Kristian Lönner2016-02-13 20:12:42
Author

Fler artiklar om Vetlanda