2022-05-15 15:30

Hannover 96 - FC Ingolstadt 04

Inför Broberg borta

Placeringen, respekten och formen – det är vad VBK har att spela för i Elitseriens sista omgång. För Broberg är matchen den sista för säsongen.

När Bandyförbundet presenterade årets spelprogram var jag nog inte ensam om att tänka att sista omgången mot Broberg skulle vara helt avgörande för vilket lag som skulle gå till slutspel. Tack och lov slipper vi en rysare på tisdagskvällen. VBK är redan klara för slutspel och för Broberg innebär matchen oundvikligen slutet på säsongen.

Medan VBK de senaste åren varvat slutspel med kvalserie har Broberg radat upp kvartfinaler. Men efter 11 raka slutspel missar Broberg alltså kvarten i år. Laget har ändå skrapat ihop 24 poäng så här långt vilket vissa tidigare år räckt till slutspel.

Även om slutspelet är säkrat för VBK så finns det minst tre goda skäl till varför man ska ta den här matchen på allvar.
1. Placeringen. Laget kan vid seger komma på femte plats. Det har bara hänt en gång tidigare, säsongen 2008/09 då laget tog 34 poäng. För att femteplatsen ska bli verklighet måste Hammarby dock förlora hemmamatchen mot Västerås.
2. Respekten. Inför slutspelet gäller det att sätta sig i respekt hos motståndarna. Kommer man femma minskar risken att seriesegrarna Västerås väljer VBK till kvarten.
3. Formen. Viktigast av allt är ändå att hålla i den goda formen. Det vore en trist avslutning att förlora två matcher på raken.

En match i matchen denna slutomgång är den mellan Joakim Andersson och Brobergs store målgörare Martin Söderberg. Tillsammans med Sandvikens Erik Pettersson fajtas de om tredjeplatsen i skytteligan. Jocke, som har gjort 43 mål hittills, ligger ett mål bakom Söderberg och Pettersson.

Enda riktiga orosmolnet i VBK inför slutspelet är skadeläget. Pontus Blomberg och Martin Landström har missat de senaste två matcherna på grund av sjukdom och ögonproblem har hållit målvakten Philip Svensk borta från isen. En kvalificerad gissning är att samtliga tre även står över matchen mot Broberg.

Till skillnad från vad som tidigare rapporterats verkar det inte som att Bandypuls kommer att sända matchen. 

Efter matchernas slut får vi veta vilka VBK ställs mot i slutspelet: Västerås, Villa, Bollnäs eller Sandviken. Då får vi kanske också veta om slutspelet börjar på lördag eller söndag. 

Tips: 3-5

Kristian Lönner2016-02-15 19:43:00
Author

Fler artiklar om Vetlanda