-

Inför: Edsbyn - Vetlanda

Inför: Edsbyn - Vetlanda

Matcherna duggar tätt inför VM-uppehållet, och imorgon väntar den sista, en bortamatch mot Edsbyn.

Det har under 2000-talet inte direkt hört till vanligheterna att Vetlanda ligger före Edsbyn i tabellen när det närmar sig slutspel, men just så är fallet i år med fyra omgångar kvar. Nu ser det i och för sig ganska ljust ut för bägge lagen, Edsbyn har fyra poäng mer än Broberg på nionde plats och dessutom rejält mycket bättre målskillnad. Plus att man utöver VBK och Sandviken även möter Tillberga och Gripen.

Vetlanda å sin sida blir med seger imorgon mer eller mindre klara för slutspel, men med tanke på att VBK tog sin senaste poäng i Edsbyn för nästan exakt 11 år sedan så är det inget ställe där man har så värst många positiva minnesbilder från. Dock vann som bekant Vetlanda mötet i Sapa Arena 5-3 mot ett ganska blekt bortalag.

Edsbyn vann igår en imponerande seger borta på Zinkensdamm, innan dess förlorade man knappt hemma mot Villa och man fick en pinne med sig från Skarpe Nord (utan att spela särskilt bra), så det är ett lag som är svårbedömt.

Vilket Vetlanda också är, segrar mot Villa, Hammarby och Sandviken har varvats med förlust mot Tillberga och en seger mot Gripen där man ändå inte fick spelet att stämma. Ibland har det verkar som att man behöver lite extra motstånd för att själva komma upp i nivå.

Jag förväntar mig att Vetlanda ställer upp med samma lag som igår mot Sandviken, vilket också är det lag man haft på sistone när alla varit friska.

Dennis Josefsson2016-01-21 21:26:44
Author

Fler artiklar om Vetlanda