Inför Sandviken hemma
Kompismöte

Inför Sandviken hemma

Elitserien går in i sitt slutskede. För VBK väntar fem tuffa, och intressanta matcher. Först på tur är Sandviken.

Jag tillåter mig att konstatera att beslut om spelplatser under senaste dagarna ändrat omständigheterna för kampen om slutspelsplatserna, och att dessa förändringar inte nödvändigtvis gynnas VBK.
 
Men det finns ett utmärkt sätt för VBK att ändra omständigheterna. Till att börja med genom att slå Sandviken. VBK behöver i teorin ta sju poäng på de tio avslutande matcherna för att säkra en slutspelsplats. I praktiken några färre. Som framgår av tabellen nedan finns förutsättningarna för en dramatisk slutstrid.

VBK 24

Vänersborg 24p VBK 24p Edsbyn 22p Broberg 20p Kungälv 17p
Villa (b) Sandviken (h) Hammarby (b) Kalix (n) Bollnäs (h)
Hammarby (h) Edsbyn (b) VBK (h) Kungälv (h) Broberg (b)
Kalix (b) - - - -
VBK (b) Vänersborg (h) Tillberga (b) Villa (b) Västerås (h)
Tillberga (h) Bollnäs (b) Sandviken (h) Hammarby (h) Sirius (b)
Sandviken (b) Broberg (b) Gripen (b) VBK (h) Kalix (h)

 
VBK möter på onsdag Sandviken hemma. VBK:s hemmamatcher mot Sandviken brukar vara målrika. Med tanke på att det på isen finns fem offensiva spelare som tagit plats i Svenne Olssons 25-mannatrupp inför VM, men bara en försvarare (Dennis Henriksen vet jag inte hur jag ska kategorisera) känns en målrik match trolig även denna gång. Vid avslag vet vi också hur många av dessa som tagit plats i den slutliga truppen.
 
Målrika, hyggligt jämna, men tyvärr sluta med bortaseger. Så brukar matcherna se ut. Senaste segern hemma kom en januarifredag 2007. Rolf Hedberg avgjorde då. På tiden med ny seger således.
 
För att så ska ske krävs uppryckning jämfört med bortamatchen under seriens inledning. Sandviken vann då med 12-2 och kändes så oövervinnerliga som de ibland framställs som. Men laget placerar sig bara på en tredjeplats och de många offensiva stjärnorna till trots har laget i vissa matcher haft svårt att få anfallsspelet att fungera som tänkt. Bortsett bortaförlusten mot Tillberga har laget emellertid vunnit mot lagen som ligger på plats 6 och neråt i tabellen.
 
VBK är som bekant hemmastarka, med åtta vinster på de elva spelade hemmamatcherna.   
 
Det är förkylningstider, och VBK har de senaste matcherna tvingats avvara först Mikael Nilsson och sedan Andreas Lysell just på grund av förkylningar. Därtill saknades mot Tillberga Viktor Törner som till slut såg ut att ha spelat till sig en ordinarie plats på backen. Låt oss hoppas att tränare Claesson har samtliga mannar att välja mellan.
 
Sandviken å sin sida rapporterar till Bandypuls frågetecken för målvakten Martin Falk, mittfältaren Dennis Henriksen och anfallaren Erik Petterson. Men tränaren Anders Jakobsson säger samtidigt att han hoppas och tror att de alla kommer till spel.
 
Strax efter lunch vet vi exakt hur många VM-spelare som återfinns på isen.  
 
Avslag kl 19. Sponsorer bjuder på inträdet och det är därför gratis för publiken. Men precis som vid vanliga matcher gäller att ju fler som desto mer intäkter till klubben.
 
Så kom bort till Sapa, skrik och gapa.

Daniel Engström Stenson2016-01-19 21:44:52
Author

Fler artiklar om Vetlanda