Johan Löfstedt: ”Min ambition är att spela vidare i VBK”

Johan Löfstedt: ”Min ambition är att spela vidare i VBK”

Vetlanda BK:s lagkapten Johan Löfstedt berättar för Vetlanda-Posten att hans ambition är att förlänga sitt kontrakt med föreningen efter den här säsongen.

Det är i en intervju med Vetlanda-Posten inför fredagens hemmamatch mot IFK Vänersborg som Johan Löfstedt berättar om sina framtidsplaner. 
– Vi har en bra dialog jag och VBK så det känns positivt. Vi ser saker på samma sätt mer än någonsin. Det känns som att VBK har tagit ett steg framåt och klubben har ambitioner och en strävan efter att bli väldigt bra. De är inte nöjda med det de har varit utan strävar hela tiden framåt och vill nå någonstans. Det värdesätter jag väldigt högt, säger Johan till Vetlanda-Posten.

Johan berättar också att familjen väntar sitt andra barn i juni och därför låter det inte heller särskilt aktuellt att nappa på ett erbjudande från Ryssland, om ett sådant skulle dyka upp. Och när det gäller klubbar i Sverige är det Vetlanda BK som är den klubben Johan helst vill spela med.
– Min absoluta ambition och strävan är att spela vidare i VBK, det är min moderklubb och det är det jag brinner mest för det. Men jag vill också känna att föreningen är på samma tänk som jag är och det tycker jag att vi är för tillfället, säger han till Vetlanda-Posten.

Givetivs ett uttalande från Johan Löfstedts sida som gläder oss supportrar till Vetlanda BK, då en förlängning av kontraktet med Johan skulle innebära väldigt mycket för det lagbygge VBK just nu håller på med. Något nytt kontrakt är alltså inte klart och påskrivit ännu, men att höra från Johan själv att han vill fortsätta i Vetlanda betyder mycket. 

Detta är den tredje säsongen som Johan spelar i sin moderförening sedan han återvände från Sandviken 2013. Denna säsong har vi fått se en Johan Löfstedt som kanske har varit bättre än någonsin och som verkligen burit VBK, tillsammans med Joakim Andersson. På 22 matcher har Johan gjort 45 poäng och går mot sin poängmässigt bästa säsong i Elitserien.

I morgon är Johan Löfstedt lagkapten i Sapa Arena när Vetlanda BK förhoppningsvis säkrar slutspelsplatsen hemma mot Vänersborg. 

Andreas Södermanandreas@andreassoderman.se@andreassoderman2016-02-11 21:08:22
Author

Fler artiklar om Vetlanda