Tjustkulleredaktionen förstärker

Redaktionen har lyckats i sin ambition att hitta förstärkning och har värvat Kristian Lönner, som med denna text introducerar sig själv.

Bandyvärlden är befolkad av få. Och ännu färre är vi som bryr oss om Vetlanda BK. Men det hindrar inte att gulsvarta segrar firas världen över.
 
När VBK tog den där efterlängtade segern mot Hammarby för en dryg månad sedan stod jag i 34-gradig värme i Buenos Aires och väntade på taxin ut till flygplatsen. Jag smet in på Café Nostalgia och kopplade upp mig på deras wifi. Alldeles innan taxin dök upp kunde jag via elitrapport se hur Joakim Andersson sköt 5-4 på straff. ¡¡FINALMENTE!! Äntligen, jublade jag inför förundrade argentinska kaffedrickare.
 
Sedan jag flyttade från Vetlanda för drygt tio år sedan har jag ofta fått fira segrar och sörjt förluster på bortaplan. Elitrapport har gett mig resultaten men efter slutsignalen har frågorna ändå ofta varit fler än svaren. Nog måste väl ändå åtta hörnor i första halvlek ha inneburit att VBK var det bästa laget? Och visst måste det väl ha varit en domarskandal när tre gulsvarta plockades ut sista kvarten!
Men tack vare Tjustkulle-redaktionens matchrapporter och analyser på Svenskafans har det ändå känts som att jag sett en liten glimt av alla matcher. Tack för det!
 
Parallellt med slutspelshopp och kvalångest har jag utbildat mig till journalist. Men märkligt nog aldrig skrivit en rad om bandy. Det tänkte jag ändra på nu. Jag ser framemot att tillsammans med övriga Tjustkulle-redaktionen fortsätta att ge god läsning för alla VBK:are – vare sig ni är på Kullen varje match eller befinner er på andra sidan jorden.

Kristian Lönner

Redaktionen 2016-02-10 20:25:51
Author

Fler artiklar om Vetlanda