PEC Zwolle - Fortuna Sittard
0 - 1

VBK föll återigen tungt på Skarpe Nord

Det blev förlust i regnet på Skarpe Nord med 5-3 för Vetlanda BK mot Kungälv.

Det var precis som vanligt regn i luften på Skarpe Nord när Vetlanda BK kom på besök. Ett ganska lätt regn dock och som i första halvlek bara höll i sig i 20 minuter. Under den perioden av matchen hände inte särskilt mycket, VBK kändes pigga i inledningen men sedan kom Kungälv i gång och hemmalaget tog ledningen efter 22 minuter. Då hade egentligen inte en enda målchans skapats och 1-0-målet var inte mycket till chans heller, men ett långskott tog på en back och gick i mål.

Efter det upphörde regnet och då tog VBK över matchen och var det bättre laget fram till paus. Samtidigt som Kungälv kändes slarviga och slog mest bort sina lyror så var det VBK som fick till lite spel i vattnet på isen. Framförallt såg Kungälvssonen Patrik Johansson väldigt het ut på sin gamla hemmaarena och var VBK:s bäste spelare i första halvlek. Det var också Putte som ordnade straffen till 1-1, en straff som Filip Bringe sköt i mål. Strax senare kom också 1-2 när Mikael Nilsson gjorde sitt första mål i VBK. Nilsson, kapten för dagen, sköt tre hörnor i rad och på den tredje hittade han målet fram till ledning i paus.

En rättvis pausledning, för det var VBK som skapade det spel som fanns i första halvlek och hade också en del chanser utöver målen, även om lägena var ganska lätträknade.

Två tunga skador

Regnet började falla igen i den andra halvleken och det kom att bli en svag halvlek av VBK. Inledningsvis hände inte mycket alls, förutom ett antal situationer som byggde upp tilläggstid och den första kvarten försvann utan att något egentligen hände. Sen fick VBK en utvisning och bara minuten efter detta gjorde Kungälv 2-2 på ett snyggt långskott. Runt målet drog VBK också på sig två skador när både Tobias Nyberg och Patrik Johansson bröt matchen. En som saknades helt var Johan Löfstedt som var sjuk så plötsligt stod VBK utan tre av sina mest spelförande spelare. Strax senare blev dessutom Pontus Blomberg utvisad och kvar fanns inte många av de spelare som ska bygga VBK:s offensiv från halvback och framåt.

Under Blombergs utvisning gjorde Kungälv 3-2 på en hörnvariant och då återstod endast 10 minuter av ordinarie matchtid. VBK tog timeout och lyfte sig en aning i slutskedet, vilket gav 3-3 på en ny hörna. Martin Landström fick också han göra sitt första mål i VBK, välförtjänt då Landström tillsammans med Daniel Johansson hörde till de som ändå försökte i andra halvlek i avsaknad av de nämnda spelarna.

Matchen såg ut att sluta oavgjort vilket väl hade varit rättvist, men som det brukar bli Skarpe Nord mellan dessa lag kom det ett avgörande mål på övertid. Jag vet inte exakt hur det gick till, men plötsligt sköt Mikael Lindberg ett skott i bortre burgaveln och ridån gick ner för VBK som till slut föll med 5-3. Då ska vi komma ihåg Joakim Anderssons läge att kvittera till 4-4, men det var återigen en sådan där dag på Skarpe Nord för VBK.

Onödig förlust

Det känns som en onödig förlust, för VBK såg ut att ha bra kontroll i första halvlek, när Kungälv dessutom såg väldigt dåliga ut. Tyvärr höll laget inte alls detta uppe i andra halvlek och föll i genom i regnet och förmodligen också mycket på grund av de spelarna som försvann ur matchen. Den svaga andra halvleken innebar fjärde förlusten på bortaplan och VBK får fortsätta jaga första poängen på bortaplan. Nu väntar återigen två raka hemmamatcher, först Gripen redan på söndag.