VBK tog femteplatsen efter seger i Söderhamn - nu väntar Villa

Vetlanda BK avslutade serien med att slå Broberg borta med 6-3 och slutade femma i Elitserien.

VBK fick inför matchen lägga Mikael Nilsson till den sjuklista där Pontus Blomberg och Martin Landström redan finns. I hans ställe spelade Sebastian Ytterell libero. Även Broberg saknade en del spelare, bl.a. skyttekungen Martin Söderberg och målvakten Dennis Wasberg.

I Vetlanda var Philip Svensk tillbaka i målet efter två matchers frånvaro.

Den första halvleken slutade 2-2, efter att Vetlanda gjort två sena mål genom Joakim Andersson och Philip Lennartsson.
- Vi startade riktigt dåligt. Vi åkte för mycket med bollen och lät dem kontra. Men att vi ändå fick två mål och oavgjort i paus var nog det som avgjorde, säger Patrik Johansson kort efter matchen.

I andra halvlek passade sig VBK fram istället för att åka, och det gav så småningom resultat, även om det var Broberg som direkt efter halvtidsvilan åter tog ledningen. Jonas Engström kunde på tennis slå in 3-2.

3-3-målet var ett samarbete mellan herrar Johansson, där Daniel förvaltade Patriks passning.

4-3 kom när Joakim Andersson slog in en straff. Därefter avslutade Andreas Lysell målskyttet med två mål. Mellan hans mål kunde Philip Svensk rädda Robin Redins straff.

6-3 till VBK och eftersom Hammarby förlorade hemma mot Västerås kunde Vetlanda gå om och alltså placera sig på femte plats i Elitserien, vilket inte hänt sedan 2009.

Det talades inför matchen om en avslagen match. Men det höll inte Patrik Johansson med om att det blev.
- Det kändes verkligen inte avslaget. Vi måste ge Brobeg en eloge som spelade som om matchen gällde väldigt mycket och de gick verkligen för det i slutet, säger Johansson som nu sitter i omklädningsrummet och väntar på att få besked om vilka motståndarna i slutspelet blir.