Heerenveen - Ajax
0 - 2

Vetlanda-vinst efter underbar andra halvlek

Vände tremålsunderläge, fyra mål av Joakim Andersson

Efter raset i andra halvlek mot Kungälv häromdagen så hade man kunnat hoppats på en något lättare uppgift än Villa-Lidköping borta. Och i första halvlek så var det också Villa för större delen av slanten, även om Vetlanda hade ett par ramträffar och ett gäng med hörnor så var det Villa som dominerade. Därför var det också en logisk ledning efter första halvlek efter två mål av David Karlsson och ett av Daniel Andersson.

Andra halvlek inleddes med att Vetlanda fick en straff, och eftersom VBK inte direkt bjudit på något säkert straffskytte under säsongen så valde man att plocka fram den gamla hederliga petstraffen. Löfstedt till Jocke Andersson som dribblade in bollen i mål. Vetlanda var mer på hugget och tog sig ytterligare ett mål närmare när Martin Landström satte en retur.

Apropå straffar så har Vetlanda denna säsong lyckats få med sig ganska många av den sorten. Flest av alla lag till och med, vilket är ett tydligt trendbrott från tidigare år då man snarare låg i nedre delen av den tabellen. Och det var inte heller slut med straffar i denna matchen, för Jocke Andersson fick själv ställa sig vid straffpunkten och skickade in kvitteringen 20 minuter in i halvleken.

Nu var ju inte Villa helt utan chanser i andra halvlek, tvärtom så var det rätt hett nere i Vetlandas straffområde ett antal gånger men både försvar och Philip Svensk lyckades avvärja. Men David Karlsson är ju en måltjuv av rang och styrde in ett skott utifrån, och där kunde man ju tro att luften skulle gå ur VBK men bara någon minut senare så var det dags för straff nummer tre. Och återigen var det Jocke Andersson som stod för kvitteringen.

Två minuter senare tog Vetlanda ledningen för första gången i matchen, efter ett skott utifrån av Johan Löfstedt. Då var det drygt nio minuter kvar av matchen, och lagen bytte vassa chanser innan Joakim Andersson kunde göra sitt fjärde mål i matchen, denna gång frispelad framför mål av Patrik Johansson.

Matchen slutade 6-4 till Vetlanda, och efter fiaskot senast mot Kungälv så var det här ungefär lika efterlängtat som oväntat. Härnäst väntar hemmamatch mot Hammarby på fredag.