Viktor Törner: "Jag fick jobba med mig själv under början av säsongen"

Viktor Törner: "Jag fick jobba med mig själv under början av säsongen"

I morgon avslutas Elitserien borta mot Broberg. VBK-backen Viktor Törner har tagit sig tillbaka i laguppställningen under säsongen och är nu given i backlinjen som har tagit sig till slutspel.

Vetlanda BK befinner sig just nu på en turné i Hälsingland där Bollnäs klarades av i söndags och där Broberg i morgon väntar. Jag får tag på Viktor Törner på måndagskvällen när han tillsammans med övriga laget spelar bowling i Bollnäs.
- Vi var tvungna att hitta på något ikväll, vi har ju några timmar tillsammans på den här resan. Så det är lite dötid, men det går ganska bra. Det blir mycket kortspel och annat tillsammans med grabbarna, så det är inga problem, säger Viktor Törner. 

Utanför laget i början av säsongen

Skiröfostrade Viktor Törner stod ofta utanför VBK:s laguppställningen under inledningen av serien. Unge Sebastian Ytterell tog istället platsen i backlinjen bredvid Mikael Nilsson och Philip Lennartsson, men ju längre säsongen har lidit så har Törner kämpat sig tillbaka in i laget, gjort det bra och spelat totalt 16 av 25 matcher. Backlinjen känns nu samspelt och stabil med de tre och när Nilsson saknades borta mot Gripen klev Törner in som libero och gjorde det förtjänstfullt i den matchen.

Törner menar att han hade det svårt i början av säsongen och att han fick kämpa för att ta tillbaka sin plats.  
- Förra säsongen var jag libero, så det var en omställning i början av säsongen att spela back. Samtidigt spelade vi lite annorlunda också när Claesson och Sigge kom in som tränare, så jag hade lite svårt att komma in i det där i början av säsongen. Jag fick jobba mycket med mig själv och sen tycker jag det har blivit bättre och bättre och jag hittade min roll i jämte Micke och Phille, säger Törner.

Hur mycket har Mikael Nilsson betytt för er?
- Han betyder självklart mycket, med sin rutin och samspel. Så han har betytt mycket både för oss i backlinjen och för hela laget, jag tycker vi har fått ihop något bra den här säsongen.

Siktar på femteplatsen

Törner berättar att VBK inte var nöjda med sin insats i söndagens match mot Bollnäs, då man framförallt i andra halvlek inte kom upp i nivå och slog många felpass i det offensiva spelet. Nu väntar alltså Broberg i den sista omgången och då finns det chans till en fin avslutning för VBK.
- För Broberg är det ju sista matchen för säsongen, så de vill säkert avsluta snyggt, men det vill vi också och vi vill klättra så högt som möjligt i tabellen. Vinner vi så får en bra känsla inför slutspelet och kan komma tillbaka från matchen i söndags. Vi ska göra vårt för att ta femteplatsen.

VBK kan sluta på alla platser mellan fem och åtta i tabellen, men slutpositionen har inget större värde mer än prestigen. Seriesegrande Västerås får ändå välja fritt mellan de fyra nedre lagen och med fyra jämna lag så är känslan att det kan bli precis vilka kvartsfinaler som helst.
- Vi har inte pratat något om det, vi kan inte påverka vilka som väljer oss. Nu tar vi en match i taget och ska få ihop spelet igen, sen tar vi slutspelet efter det. 

Viktor Törner har spelat i VBK:s A-lag sedan 2007, men hittills inte spelat någon slutspelsmatch. Om allt går som det ska blir det alltså äntligen slutspelsdebut till helgen.
- 2008 var man ju inte med i laget när Marcus Bergwall var här och förra gången mot Hammarby så slog jag ju upp min fotskada på uppvärmningen och kunde inte vara med i någon av matcherna. Så, peppar peppar, men förhoppningsvis ska det bli spel till helgen och det är ju de matcherna man vill spela. Det är ju den målsättningen man har, både den här säsongen och framåt, så det ska bli kul.

Och framåt blickar både Vetlanda BK och Viktor Törner, oavsett hur den här säsongen slutar. Törner har ett år kvar på kontraktet och hör till stommen inför nästa säsong, där det häromdagen blev klart att både Johan Löfstedt och Joakim Andersson också finns med i VBK kommande säsonger.
- Det är två spelare att bygga på och viktiga kuggar som skrev långa kontrakt, så det kommer förhoppningsvis hjälpa de andra som har kontrakt som går ut. Så det känns ju självklart kul att de fortsätter, men vi fokuserar på den här säsongen först och främst, säger Viktor Törner. 

Andreas Södermanandreas@andreassoderman.se@andreassoderman2016-02-15 20:37:00
Author

Fler artiklar om Vetlanda