2021 tecken om EM 2020: The crosses of St George are flying all around me

2021 tecken om EM 2020: The crosses of St George are flying all around me

Fotbollen, eller åtminstone arrangerandet av ett fotbollsmästerskap, kom hem igen till England och Wembley.

Efter den hemska gårdagskvällen skulle vi försöka fokusera på en fotbollsmatch igen.

Det blev en ganska trevlig sådan, återigen med en inramning som kändes surrealistisk efter ett år av corona-fotboll.

“It’s coming home”, sjöng Wembley-publiken under en inledande 20 minuters-period där England åt upp en desperat kämpande triangel av kroatiska mittfältsess (Modric, Brozovic och Kovacic, där de två senare var i konstant tidsnöd).

Spelarna på planen svarade fansen med snabb återerövring och djupledsbollar upp på Sterling och Gazza-frisyren Foden och frågan är om inte kvicksilvret sprängt den vitröda EM-termometern om den sistnämndes avslut i sjätte minuten träffat stolpens insida en centimeter längre in.

Pressen mattades naturligt av och kroaterna kom upp några meter i banan och matchen hamnade i någon slags jämviktsläge. Efter en lovande inledning av andra halvlek, med England allt mer osäkra på vad man skulle göra när man kom upp till mittlinjen och där Kroatien hittade Sime Vrsaljko i bra inläggslägen, brakade dock den verkliga EM-festen lös i nordvästra London.

Kyle Walker, som stått för en serie bisarra misstag med boll tidigare i matchen, slog plötsligt ut hela Kroatiens mittfält med en passning från just mittlinjen. Josko Gvardiol chansbröt och kom fel. Kalvin Phillips förlängde i djupled. Raheem Sterling stack iväg från en trög Brozovic, rakt in i ett öppet hål i straffområdet.

One-nil England. Passande nog gjorde matchens bästa spelare matchens enda mål.

Så kommer EM-pokalen ”hem” denna sommar? Nja, så här kommer det att gå: England vinner gruppen med tre raka festliga hemmavinster. Därefter väntar tvåan i grupp F och då tar det slut.

För Kroatiens del blir det antagligen åttondel ändå till slut, men presterar man inte bättre än så här får man lita till Modrics individuella kvaliteter – han gjorde en helt OK match – för att slå Tjeckien och Skottland i Glasgow.

* * * 
Läs även:
Spelschema för fotbolls-EM 
TV-tider för fotbolls-EM

* * * 
Alltid schyssta odds på EM hos Unibet. Åldersgräns 18 år | Regler och villkor gäller | stödlinjen.se | spelpaus.se | Spela ansvarsfullt.  

Gustav Lundbladinfo@gustavlundblad.com2021-06-13 17:25:00
Author

Fler artiklar om EM 2020