2021 tecken om EM 2020: Un'estate Italiana

2021 tecken om EM 2020: Un'estate Italiana

Andrea Bocelli satte ribban. Jag trodde verkligen att hans framträdande, samt publikens återkomst, skulle överträffa matchen i den här EM-premiären.

Bilderna från Rom, Bocelli, publiken och ljudet – det var det bästa som hade hänt i år.

Men efter 90 minuter av Barella, Berardi, Insigne och Spinazzola är jag inte säker längre.

Gli Azzurri var faktiskt lika imponerande som Bocelli och spelet sprakade lika mycket som den ackompanjerande pyrotekniken.

”Vilka möter vi? Belgien?”, sa mannen i den sardinska butiken i eftermiddags när jag frågade honom om Italien skulle vinna ikväll. Jag betalade för mina Ichnusa Limone och han förklarade vänligt ”Alla frågar, men när jag inte jobbar är jag med fru och barn, jag hinner inget annat”.

Folk har olika preferenser, men det känns tråkigt att han inte fick vara med om det här.

För fyra eller fem år sedan (jag är inte säker på om det är 2020 eller 2021 nu) var Italien ett Antonio Conte-monster i EM. Inget lag (förutom Island?) var mer synkat, inget lag sprang mer. De försvarade och kontrade sig fram till en kvartsfinal trots begränsat material (minns att Emanuele Giaccherini, Graziano Pellè, Marco Parolo och Eder var startmän).

I år är Italien något helt annat. Det är offensiv toppklass på i princip varje position. Men idag kändes Roberto Mancinis enhet precis lika synkroniserad som Contes. Kombinationerna, löpningarna, presspelet. Allt hängde ihop.

Det visste man uppenbarligen också. Här fanns inga premiärnerver. Ingen osäkerhet.

Turkiet hade inte en suck. Avslutsstatistiken? 24-3. Efter 56 minuter sjabblade Jorginho med bollen och bjöd Cengiz Ünder på ett friläge och det blev till turkarnas första avslut – det enda på mål.

De hann knappt få tag i bollen innan de antingen fick slänga iväg en boll på chans mot Yilmaz eller bli av med den.

Mancinis uppgift blir nu att se till att Italien är lika bra om 31 dagar, för det är inte i premiärer mästerskap vinns.

Men vill man ha en italiensk sommar så är det svårt att tänka sig en bättre start.



* * * 
Läs även:
Spelschema för fotbolls-EM 
TV-tider för fotbolls-EM

* * * 
Alltid schyssta odds på EM hos Unibet. Åldersgräns 18 år | Regler och villkor gäller | stödlinjen.se | spelpaus.se | Spela ansvarsfullt.  

Gustav Lundbladinfo@gustavlundblad.com2021-06-12 00:28:00
Author

Fler artiklar om EM 2020