2021 tecken om EM 2021: Vinnaren i Baku heter Senol Günes

2021 tecken om EM 2021: Vinnaren i Baku heter Senol Günes

Mästerskapsvecka 1. Lördag eftermiddag. Sol i TV:n och utanför fönstret. Nu väntar tre matcher om dagen i sju av de åtta kommande dagarna. Den här intensiva perioden inleddes med en kamp i Baku som vi säkert kommer att glömma ganska fort.

Schweiz måste rimligen vara frustrerade efter det här, för de borde tagit tre poäng mot vad jag tror är gruppens svagaste lag.

Breel Embolo brottades i 90 minuter. Han gjorde mål, han var nära ett till flera gånger, han borde fått straff och han borde, med lite bättre effektivitet och lite bättre timing av Haris Seferovic och Mario Gavranovic, gjort minst en assist.

Målvakten Danny Ward stoppade det mesta Schweiz anfallare hade att komma med, men kampen mot Wales mittförsvar vann Embolo på knock-out.

Knockad var även matchens tredje huvudfigur. Kieffer Moore fick ta på sig ett rosa bandage i första halvlek – ett bandage som dock inte hindrade honom från att skalla in kvitteringen med dryga kvarten kvar. Och ni har hört det ett antal gånger i TV:n under eftermiddagen, men det är så klart häftigt med hans väg från engelska femtedivisionen till att nu vara målskytt i EM.

Det kanske blir den roligaste historien om Wales den här sommaren. Jag har mycket svårt att se att årets Wales står för något som påminner om bragderna från 2016.

Att de trots ständiga chanser för motståndarna på fasta situationer och ganska bleka insatser från Aaron Ramsey och Gareth Bale fick med sig ett kryss, är ändå en bedrift. Glöm inte heller att om Schweiz förlorar mot Italien i nästa match, så är italienarna klara för åttondelsfinal – och i så fall blir det antagligen elva azurblå reserver som Wales får ta sig an i gruppavslutningen.
 
Turkiets förbundskapten Senol Günes var inte så nöjd igår kväll (någon som hade velat vara med om Günes utskällning efter den insatsen?), men det vi såg i Baku borde rimligen höja hans humör. Turkiet ska ha bra chans att ta fyra poäng mot de här två lagen och 1-1-resultatet gör att ett sådant utfall dessutom antagligen innebär en andraplats i gruppen.



 

Gustav Lundbladinfo@gustavlundblad.com2021-06-12 18:30:00
Author

Fler artiklar om EM 2020