SvenskaFans Awards: Årets unga spelare
Ashley Young jublar ikapp med Gabriel Agbonlahor.

SvenskaFans Awards: Årets unga spelare

Vi fortsätter att summera Premier League säsongen 2008/2009 genom att presentera den spelare som Premier League-redaktionerna valt ut som årets unga spelare.

Föga oväntat fick Ashley Young en majoritet av rösterna i denna kategori. Övrigar röster var spridda på spelare som till exempel Macheda, Gibbs och Fellaini. Vi kontaktade MIcke Tegbrink på Aston Villa-redaktionen och tog ett litet snack om Villas guldklimp.

Ashley Young fick över 50 procent av rösterna - kommentar? 
- Han är en spelare som syns, när han gör saker är det ofta spektakulärt och yvigt. Till och med när han blir fällt/filmar far händer och fötter åt alla håll i en form av kontrollerad virvelvind. Första halvan av året var inget annat än magnifikt och vore det inte för Villas och hans egna fall efter februari så kunde han även ha varit och hackat på MVP rollen också.

Hur går ryktena just nu, blir han kvar?
- Bra spelare omgärdas alltid av rykten för att tidningarna ska kunna fylla sitt tomrum med spekulativt nonsens. Kontraktet är nyskrivet och jag ser ingen anledning för Villa att sälja sin bästa spelare. Visst flyttar spelare men så länge Young är nöjd är Villa nöjda. Barry säger nog nån då men om 8 år kan vi ta upp den frågan igen, det var Barrys totala tjänst hos Villa.

Har du redan börjat stålsätta dig inför att han ska lämna klubben? Och i så fall, var tror du han sticker?
- Nej! Ointressant!

Om vi tittar på resten av laget då. Vad tror du kommer att hända under sommaren?
- Ah, den potatisen är varmare. Med tanke på att vi blev av med två stöttor i form av Laursen och Barry så är värvningarna i år väldigt viktiga. Bara att stå still i ligan kräver mycket av O’Neill och hans transfers. Fansen är av naturen otåliga och O’Neills sätt att handla nyper väldigt många nerver. Man får ha is i magen och hoppas helt enkelt. Och sen internet-kriga på forumen och vem som hade mest rätt, och om man förlorar det hittar man på nya regler så man vinner. Känns igen?

Till sist: vad önskar du allra mest just nu?
- En kall pilsner och lite sol. Sen kan gärna silly season dö en våldsam död!




Svenskafans.com2009-06-23 21:53:42
Author

Fler artiklar om England