SvenskaFans Awards: Årets flopp
Peter Holm tycker att "Gud" borde få tillbaka jobbet i Newcastle.

SvenskaFans Awards: Årets flopp

Den här gången har turen kommit till den mindre smickrande utmärkelsen "Årets flopp". En anrik klubb vann omröstningen med en löjligt stor majoritet.

Vi menar förstås Newcastle United som efter en omtumlande säsong ramlade ner till The Championship. Vi fick några ord med Peter Holm på Newcastleredaktionen:

I kategorin "Årets flopp" röstade några få redaktioner på någon annat än ditt favoritlag Newcastle United. Kommentar?
- Vilka genier dessa få är. Vår (nåja jag gjorde det enhälligt) röst föll på ”Kontinentala upplägg på styrelser med Directors of Football rollerna i spetsen”. Och just denna säsong tycks ha bevisat en gång för alla att England inte är redo för något DoF:eri. I Spurs rök Comolli ut illa kvickt så fort det kunde konstateras att Juande Ramos inte var rätt man för Londonklubben. I Newcastle ställde Wise först till med så pass stor oreda bara med sin blotta närvaro att han kan ses som den enskilt största anledningen till att klubben åkte ur. 

Det var nämligen efter det att Ashley valt Wise före Keegan som helvetet brakade loss i september månad. Den stora frågan är väl egentligen om vi kommer fortsätta falla från denna smäll eller om vi lyckas resa oss nu under sommaren? Vem vet? Klart står det i alla fall att Dennis Wise i slutändan gjorde mer skada än nytta oavsett om vi aldrig får reda på vilka nyförvärv han låg bakom kontra klubbens managers… Så ja min kommentar till att vi blev utsedda till årets flopp är helt enkelt att vi bevisade en gång för alltid varför England inte är redo för ett kontinentalt upplägg i styrelserummen. Det leder bara till interna konflikter. Konflikter som i detta fall får ses som huvudorsaken till att vi trillade ur Premier League.

Hur känns det nu, så här några veckor senare. Har du lyckats smälta att ni åkt ur Premier League?
- Ja och det var betydligt enklare än vad jag trodde. Det kan låta konstigt men jag mådde betydligt värre när slutsignalen ljöd mot Portsmouth eller när Mark Vidukas regelrätta mål dömdes bort mot Fulham. Dessa två händelser tog all min sorg och förbannelse och således har man tagit nedflyttningen för vad det är. Ett nytt, åtminstone för supportrarna i min ålder, äventyr som kanske inte är lika glamouröst som förr men ändå spännande på sitt säregna sätt. Fast det är klart jag emellanåt, när man tänker tillbaka på de senaste åren, kan man inte dra sig från att bli upprörd. Tragiskt nog tycks vi inte lärt oss av våra misstag heller då vi tycks stå med skägget i brevlådan redan nu inför nästkommande säsong.

Vad kommer att ske under sommaren? Blir det storstädning i både tränarstab och truppen?
- Förväntningar och förhoppningarna från alla håll och kanter (utom spelartruppen märkligt nog…) är att vi får en ny ägare, ny styrelse och en rejäl storstädning på spelarsidan. Vad som kommer att ske i verkligheten är dock omöjligt att sia om. Vi har ännu inte lyckats byta ägare så inträffar bara två utav dessa tre självklara förändringar kanske man skulle vara nöjd? Nja, folket vill ha nytt blod på alla poster och tjänster inom klubben och det måste helt enkelt bli så om vi ska få någorlunda harmoni.

Till sist: om du fick ta över spakarna i Newcastle á la Football Manager, vad skulle du göra under sommaren?
- Avgå och ge jobbet till den ende mannen som har tillförlit hos alla skator. Dessutom så skulle jag haft en perfekt isbrytare att dra på krogen… ”Hej jag heter Peter. Det var jag som företrädde Gud.”

Nej men i princip sälja av allt som går att sälja utom typ Beye, Saylor, Harper, Carroll… Ja ungefär där tog listan slut. På insidan vill jag se en mix av unga spelare men också några som anses vara i den åldern då de ska vara som bäst eftersom vi behöver både ett slagkraftigt och jämnt lag om vi ska lyckas bra nästa säsong.

Svenskafans.com2009-06-26 15:11:18
Author

Fler artiklar om England