Fulham - Aston Villa
1 - 3

Åtta gula, två röda och alla tre poäng
Ny trepoängare för Aston Villa när man vände och vann borta mot Fulham.

Aston Villa fick jobba i en uppförsbacke med ett tidigt ledningsmål. Men tack vare offensiv kraft, missad straff och röda kort kunde man säkra en seger.

Aston Villa gick in i matchen mot Fulham med de skadade stjärnspelarna tillbaka. Amadou Onana direkt i startelvan, John McGinn, Ezri Konsa och Boubacar Kamara på bänken.

En kalldusch direkt i starten

Trots att Villa fått tillbaka sina toppspelare från skadelistan så var ett boll inne i Martinez nät redan efter fem minuter. Målskytt för Fulham var Raúl Jiménez efter ett svagt försvarsspel från Paul Torres.

Men Villa lyckades vakna till efter målet och Fulhams lyckades bara hålla ledningen i fyra minuter. Morgan Rodgers fick in bollen, med hjälp av en styrning av en  Fulham-försvarare.

Villa fortsatte att trycka på under resten av den första halvleken, men fick hjärtat i halsgropen när Matty Cash lyckades få bollen på armen efter ett inlägg. Och en straff för Fulham.

Men då stod han där på mållinjen, Emiliano Martínez, som limmade bollen och hindrade Andreas Pereira att ta ledningen för Fulham.

Rött kort låste matchen

Väl i andra halvleken så gick det lite fram och tillbaka till en början. Men en kvart in så började Villa rada upp hörnor, där en till slut gick i nät. Den av Ollie Watkins, som såg en fri yta och kunde nicka in Youri Tielemans boll förbi Leno och in i målet.

Efter ledningsmålet så jagade Villa för att utöka sin ledning. En lång djupledsboll lyckades hitta Watkins efter dryga timmen spelad, då blev han knuffad i ett friläge av dansken Joachim Andersen, som fick ett rött kort för knuffen.

Det röda kortet gjorde så att Fulham fick tufft att hitta på saker på Aston Villas planhalva.

Drygt fem minuter efter det röda kortet så tryckte Villa på för att stänga igen matchen. En boll från kanten lyckades hitta in i Fulhams straffområde, och blev inpetad av en Fulham-spelare.

Efter 3-1 målet så blev det inga fler direkt farliga målchanser. Den egna produkten, Jaden Philogene, knuffade med dryga fem minuter kvar av matchen ner Reiss Nelson och blev utvisad.

Matchen slutade 3-1 till Aston Villa och tre nya poäng in på kontot. Poängen gör att Aston Villa i nuläget ligger på rätt sida strecket uppe i toppen med sin fjärdeplats.

Nästa match blir redan på tisdag när Aston Villa får besök av italienska Bologna FC, för omgång nummer tre i Champions League.