Burnley - Crystal Palace
3 - 2

Sent mål avgör dramatiskt möte på Turf Moor

Ashley Barnes sena mål gav Burnley vinst mot Crystal Palace

När Burnley tog en tidig 2-0 ledning mot Crystal Palace fick nog många en känsla av deja vu. Förra gången Burnley var i Premier League för två säsonger sedan befann sig laget i ett liknande scenario, men förlorade då matchen med 3-2. En dominant första halvlek från Burnleys sida stillade dessa farhågor, två Crystal Palace mål senare var dock situationen helt annorlunda. Känslan var att matchen endast kunde sluta på ett sätt, nämligen seger till Crystal Palace. Men fram klev Ashley Barnes som i 94:e minuten nätade och gav hemmalaget en värdefull seger!

Förra veckan krigade Burnley till sig ett poäng i ett mållöst kryss på Old Trafford och Andre Gray var en av de spelare som gjorde comeback när Sean Dyche valde att spela 4-4-2. Inför dagens match mot Crystal Palace gjorde dock Dyche valet att återgå till den 4-5-1 formation som har tjänat laget bra på hemmaplan. Två ändringar i startelvan gjordes, då Andre Gray ersattes av Steven Defour som återvände från skada, samtidigt som Jon Flanagan fick chansen från start då Stephen Ward skadat sig.

Dyche formationsbytte såg ut att ha en inverkan redan från början, när Burnley tog en tidig ledning i andra minuten. Burnley kontrade snabbt från en Crystal Palace hörna och Matt Lowton tvingade målvakten Mandanda till att ingripa med ett skott, Mandanda lyckades inte hålla bollen och Sam Vokes var där för att göra sitt fjärde mål för säsongen.

Besökarna var chockade och försökte direkt att kvittera, två gånger stod dock landslagskeepern Tom Heaton i vägen. Den andra räddningen i 14:e minuten initierade en kontring för Burnley, där Vokes spelade fram Islänningen Johann Berg Gudmundsson vars skott på något sätt studsade in i mål efter dåligt ingripande av Steve Mandanda.

Defour var en av Burnley spelarna som imponerade mest i första halvlek och mittfältarens närvaro var en av faktorerna till varför Palace fann det så svårt att hitta en väg in i matchen. Burnley var extremt komfortabla, men fortfarande påmindes man av det som hänt för två år sedan. Då gjorde Palace ett sent reduceringsmål i första halvlek, vilket åtminstone inte var fallet här, domaren blåste för halvtid och Burnley hade ännu en tvåmålsledning.

Förmodligen påminde även Dyche laget i halvtid om det forna Palace resultatet och i början av andra halvlek såg Burnley ut att fortsätta i samma anda som första. Både Vokes och Jeff Hendrick hade chansen att göra matchens tredje mål och på så sätt säkra vinsten, men bollen hamnade inte i mål.

Nu var det istället motståndarens tur att sätta press, vilket resulterade i ett reduceringsmål när inbyte Connor Wickham placerade in ett precist inlägg från Wilfried Zaha. Efter målet vaknade Zaha till liv och började driva Palace mot en kvittering som kändes nästintill oundviklig.
Burnley försvarade sig dock med stora hjärtan och framförallt Ben Mee stod i vägen för många skott. Tillslut fick Palace chansen att kvittera när ett inlägg från Andros Townsend träffade armen på Matt Lowton, Christian Benteke rullade sedan in den tilldelade straffen. Målet såg ut att ta ur luften ur Burnley och man väntade nu på en sista knock-out från Palace.

Ashley Barnes byttes in strax efter kvitteringen och i den 94:e minuten räddade han Burnley från ett potentiellt förödande poängtapp. Den imponerande mittfältaren Gudmundsson spelade ett par kvicka passningar med Barnes och han skickade sedan in ett inlägg som Barnes snyggt sköt in. Trots det sena målet hann Palace med ytterligare ett anfall och endast stolpen hindrade då Townsend från att näta. Matchen blåstes sedan av och Burnley tar nu med sig ytterligare tre viktiga poäng inför det internationella uppehållet!

WOW vilken match och vilket resultat i slutändan! Det här laget går verkligen att räkna med på hemmaplan och om vi kan plocka med oss denna form till några av de lättare bortamatcherna så bådar denna säsong gott. Jag vill speciellt lyfta fram Defour och Gudmundsson, båda två visade den där extra kvaliteten som behövs i Premier League och i kombination med resten av lagets vilja så blir Burnley alltid farliga i ligan. Jag är även glad för Barnes skull, han har haft sådan otur med skador och det måste kännas skönt att återvända med en smäll! Nu blir det lite välförtjänt vila inför matchen mot West Brom om två veckor.

Lagen:

Burnley: Heaton, Lowton, Keane, Mee, Flanagan, Gudmundsson, Marney, Hendrick (Barnes 86), Defour (Tarkowski 74), Arfield (Boyd 65), Vokes
Ej använda avbytare: Robinson, Kightly, Gray, Bamford, Barnes.

Crystal Palace: Mandanda, Kelly (Fryers 59), Dann, Delaney, Ward, Cabaye, McArthur (Ledley), Puncheon (Wickham 59), Townsend, Zaha, Benteke.
Ej använda avbytare: Hennessey, Flamini, Tomkins, Lee Chung-Yong, Ledley.