Carrick förlänger med United
Carrick kommer att fortsätta dirigera mittfältet i minst ett år till.

Carrick förlänger med United

Det har varit långt ifrån säkert att Michael Carrick skulle spela i Manchester United nästa år, men idag kan vi andas ut; den pålitlige trotjänaren blir kvar minst ett år till i klubben.

Michael Carrick satt tills nyligen på ett utgående kontrakt, och vid juni månads slut skulle engelsmannen vara klubblös. Det har ryktats om att engelsmannen nu skulle komma att lämna United, och mittfältaren har bland annat sagts vara på väg till Australien. Men, så blir det alltså inte. Carrick, som varit i klubben sedan han anslöt från Tottenham för 10 år sedan, kritade idag på ett nytt kontrakt som gör att han förblir i klubben över den kommande säsongen. Trotjänaren var mycket glad över kontraktsförlängningen, han sade:

”Den här klubben har varit en del av mitt liv under de 10 senaste åren, jag är överlycklig över att den här fantastiska resan fortsätter. Det är fantastiskt att få möjligheten att spela under José Mourinho, som har åstadkommit så mycket under sin karriär som manager. Jag vill tacka fansen för deras orubbliga stöd. Att vinna FA Cupen var speciellt, och förhoppningsvis kan vi fortsätta och vinna än fler troféer i framtiden.”

Den nytillträdde manager, José Mourinho, uttryckte samtidigt sin glädje över att en av lagets kuggar blir kvar ytterligare en säsong.

”Michael är en väldigt intelligent mittfältare och han har en stor spelförståelse. Jag är nöjd över att han har förlängt sitt kontrakt. Hans form under det gångna året är ett bevis för hans kapacitet, och hans spelglädje är lika stark som någonsin. Michael har väldigt mycket erfarenhet från många års spel i klubben och den erfarenheten är ovärderlig för mig. Jag ser verkligen fram emot att få arbeta med honom.”
 

Källa: ManUtd.com

Björn Hallberg@bjooorsa2016-06-09 17:19:39
Author

Fler artiklar om Manchester U