2024-05-04 13:30

Coventry - QPR

Inför Coventry-QPR
QPR krossade Leeds och säkrade nytt kontrakt, nu väntar bortamatch mot Coventry

Efter en omtumlande och spännande säsong står det klart att QPR spelar i EFL Championship nästa säsong också. I den sista matchen väntar Coventry på bortaplan. Hoppas att våra tvärrandiga favoriter avslutar snyggt inför en slutsåld bortasektion där bl.a. Swdish Hoops flitige resenär Niklas Molin är en av supportrarna

The R’s are stayin’ up!
QPR tog säsongens största seger när Leeds och tv-spöket krossades med 4-0, vilket innebär att vi inte har något att spela för i säsongsavslutningen uppe i Coventry. Vi ligger på 17:e plats just nu med 53 poäng och kommer att sluta mellan 16 och 18.

Mål av Ilias Chair och Lucas Andersen (hans första i klubben) och ett par fina räddningar av Asmir Begovic gjorde att vi kunde gå till pausvila med 2-0. Leeds ökade trycket i början av andra men vi försvarade oss riktigt bra. När Lyndon Dykes nickade in Chairs hörna 73:e minuten kändes matchen avgjord. Sam Field fick sätta spiken i kistan när han nickade in en frispark i 86:e minuten, två mål på fasta situationer är vi inte bortskämda med.

Ilias Chair fick pris som matchens bästa spelare och det är svårt att säga emot när han gör 1 mål och 2 assist men jag vill också framhäva Jack Colback som vann hur många bollar som helst, främst i första halvlek. Asmir Begovic höll nollan för 13:e gången och hade bra hjälp av backlinjen, efter en sådan här urladdning är det egentligen svårt att inte nämna hela laget. Det var också snyggt av Cifuentes att byta in “Uncle” Albert Adomah I 87:e minuten, som därmed fick göra ett sista framträdande på Loftus Road

Jag såg inte det här komma när vi blev utspelade av Oxford Utd och förlorade med 5-0 i genrepet för att sedan förlora premiären mot Watford med 4-0. Jag tänker inte kasta skit på Gareth Ainsworth, han har gjort det bra som spelare och höll oss kvar förra säsongen. Jag trodde inte att Marti Cifuentes skulle göra den skillnad han och hans team bevisligen har gjort, tur att jag hade fel. Framförallt har han ju fått till försvarsspelet, det är bara Leeds som har släppt in färre mål under tiden som Cifuentes har basat i QPR. Hoppas nu att han får och vill stanna och får medel att bygga en trupp som kan ta oss till den övre halvan av tabellen (till att börja med…)

Förutom vinsten mot Leeds så vann vi ju också borta mot blivande seriesegrarna Leicester, vi har bara tagit 1 poäng mot Huddersfield och 2 mot Plymouth vilket till viss del visar fenomenet att vi spelade bra mot topplagen men tappade enkla poäng mot bottenlagen där vi kanske förväntades att föra matcherna. Preston var för övrigt det enda lag vi inte tappade poäng mot den här säsongen.
Marti Cifuentes tankar inför säsongens sista match: “I fotboll handlar det ofta om press och osäkerhet, men nu kan vi njuta av matchen som återstår. Vi vill avsluta bra och vi vill alltid bli bättre. Nu har vi nått vår målsättning och nu möter vi ett lag som har gjort det bra både i ligan och cupen. Vi har en utsåld bortasektion som står bakom oss ännu en gång så vi vill göra en bra insats och avsluta på ett bra sätt”

Motståndarna: Coventry City
Coventry tangerar nästan sin tabellrad från förra säsongen. Då räckte 70 poäng till 5:e plats och sedan förlust på straffar i play-off finalen på Wembley. Nu har de tagit 64 poäng och kan hamna på allt mellan 8:e och 12:e plats. Dessutom var de ju en hårsmån från att gå till FA-cup finalen. De hämtade in ett 3 måls underläge under de sista 20 minuterna av semifinalen mot Man Utd, men föl sedanl på straffar

Jag trodde att de skulle få det svårt att ersätta skickliga mittfältaren Gustavo Hamer och skyttekungen Viktor Gyökeres men de har spridit ut målskyttet på fler spelare och faktiskt gjort 11 mål fler den här säsongen, lite överraskande må jag säga. Haji Wright har gjort 16 mål och Ellis Simms har gjort 13.

Mark Robins är manager för Coventry och han spelare med lite olika formationer, vanligast är 4-2-3-1 eller 3-4-1-2. Han har mittbacken Liam Kitching avstängd (för 3:e gången den här säsongen!) och mittfältaren Tetsuhiro Sakamoto skadad, dessutom finns det frågetecken för mittbackarna Joel Latibeaudiere och Lewis Binks samt den danske mittfältaren Victor Torp. Det innebär att vi kan få se Jake Bidwell som mittback den här matchen, han har startat 23 matcher och gjort 9 inhopp

Inbördes möten
Lagen har mötts 21 ggr i seriesammanhang under 2000-talet. QPR har vunnit 8, Coventry 10, och 3 matcher har slutat oavgjort, vi har förlorat de 3 senaste mötena. När lagen möttes på Loftus Road i slutet av september vann Coventry med 3-1, Kenneth Paal gjorde R’s tröstmål i den 90:e minuten.

Matchens domare
Huvuddomare är Josh Smith från Lincolnshire, assisterande domare är Sam Lewis och Matthew Jones. 29-åriga Smith är en av de yngsta domarna på den här nivån. Han flyttades upp till EFL för 4 år sedan och har den här säsongen även fått döma 4 matcher i PL. Det har blivit totalt 34 matcher, 135 gula kort och 7 röda kort under säsongen. Avspark 13:30 och om du vill se matchen kan du göra det med QPR+, Come On U R’s!