King Power Stadium, 2024-03-02 16:00

Leicester - QPR

Inför Leicester-QPR

QPR lyckade vända underläge till vinst hemma mot Rotherham och tog sig därmed över nedflyttningsstrecket för första gången på nästan 5 månader. Mars ser ut som en tuff månad och vi börjar med den svårate matchen först, serieledarna Leicester på bortaplan

QPR lyckades vända underläge i paus till vinst med 2-1 i hemmamatchen mot jumbon Rotherham. Tyvärr var det inte så många andra resultat som gick vår väg men vi tog oss i alla fall över strecket för första gången sedan den 30:e september, vi har samma poäng som Stoke (35), men fyra mål bättre målskillnad

Efter att ha hamnat i underläge redan efter 7 minuter skapade R’s ett flertal vassa chanser men den svenska landslagsmålvakten Viktor Johansson i Rotherhams mål var omutlig fram till pausen. Då bytte Marti Cifuentes ut Isaac Hayden och Joe Hodge mot Sam Field och Paul Smyth.

I den 61:a minuten var det just Smyth som kvitterade. Ett fint instick från Chris Willock till Smyth, ganska långt till höger i straffområdet men Rotherham-keepern var kanske lite felplacerad och lämnade bortre gaveln öppen. En kvart senare kom det matchavgörande målet. Ilias Chair dribblade sig in från vänsterkanten och hittade Willock med en passning. Han tog några steg in mot straffområdeslinjen innan han klippte till med högerfoten och bollen satt högt uppe på målvaktens vänstra sida. Rotherham lyckades aldrig skapa någon kvitteringschans utan R’s kunde ganska enkelt hålla undan till 3 viktiga poäng.

På det som tidigare hette Twitter hängde Rotherham-fansen ut sin målvakt efter matchen och skyllde förlusten på honom. Visst, han gjorde kanske inte de vassaste ingripandena på våra mål men å andra sidan gjorde han många kvalificerade räddningar på andra möjligheter anser då jag. Jag hade gärna sett honom i vårat mål om vi håller oss kvar, men han har förmodligen bättre erbjudanden att välja på

Cifuentes var nöjd efter matchen: “Vi visste att det inte skulle bli en lätt match, en mental milstolpe för oss att ta oss över strecket men det är många matcher kvar och vi måste fortsätta att jobba hårt. Vi började inte bra och att släppa in ett tidigt mål var värsta tänkbara scenario, men vi reste oss. Vi var inte nöjda med första halvlek. Vi visste att de skulle pressa högt och vi hade tränat på det under veckan men vi kom inte till de lägen vi hade önskat så vi gjorde en del förändringar i halvtid och killarna svarade upp på ett bra sätt så all cred till dem. Vi förtjänade att vinna, vi skapade många målchanser och andra halvleken var riktigt, riktigt bra”

Nu väntar förmodligen säsongens svåraste bortamatch uppe på King Power Stadium mot serieledarna Leicester. Men laget kommer, som vanligt, att ha ett härligt stöd från ca 3000 tillresta supportrar.
Marti Cifuentes har stor respekt för Leicester: “Med tanke på kvaliteten dom har i truppen så ska dom göra det bra i den här serien. Vi har stor respekt för dem, de har en väldig bredd. I veckan bytte de ut nästan hela laget och vann mot ett lag från PL. De har förlorat sina två senaste ligamatcher vilket gör dem ännu farligare, de vill säkert komma igen. De har ett bra lag och det kommer att bli en svår match för oss. De leder serien och de förtjänar att ligga i topp. Men vi vet att om presterar på topp är vi en svår motståndare också. Vi ska göra vårt bästa för att ta alla 3 poäng. Med tanke på hur vi låg till när jag tog över skulle det vara en otrolig bedrift om vi klarar oss kvar men jobbet är långt ifrån klart och vi måste kämpa hela säsongen ut. Men just nu är det fullt fokus på matchen mot Leicester, vi måste vara väl förberedda om vi ska få med oss något från den”

Han får klara sig utan Jack Colback som är avstängd i 2 matcher efter att ha dragit på sig 10 gula kort och Rayan Kolli som inte är tillbaka efter sin skada

Motståndarna: Leicester City
De stora förhandsfavoriterna Leicester har varit i serieledning sedan den 8:e omgången, men kommer till lördagens match med 2 förluster i rad i ligaspelet och har nu “bara” 6 poäng ner till 3:e platsen. I den senaste omgången blev det förlust på bortaplan i toppmatchen mot tabelltvåan Leeds som vann med 3-1. I tisdagens FA-cup match borta mot Bournemouth, som Leicester vann med 1-0 efter förlängning, var det bara högerbacken Hamza Choudhury som fanns kvar i startelvan från matchen mot Leeds, det ger kanske en liten hint om att de tar matchen mot QPR på fullaste allvar om någon hade trott något annat

Enzo Maresca är manager och han spelar 4-3-3 eller 4-2-3-1. Ledningen i den interna skytteligan delas mellan mittfältaren Kiernan Dewsbury-Hall och vänsteryttern Stephy Mavididi som har gjort 10 mål vardera. Jamie Vardy har haft en skadefylld säsong men har ändå lyckats göra 9 mål på 10 starter och 12 inhopp. Försvarsspelet är också i toppklass, 29 insläppta mål är det bara Leeds som bräcker. Den danske målvakten Mads Hermansen har hållit nollan 11 gånger på 33 matcher. Den defensiva mittfältaren Wilfred Ndidi och högeryttern Kasey McAteer missar matchen pga av skador och mittbacken Jannik Vestergaard är avstängd efter att ha dragit på sig 10 gula kort

Lagen har mötts 17 ggr under 2000-talet. QPR har vunnit 7, förlorat 8, och 2 matcher har slutat oavgjort. Vi förlorade hemmamatchen i slutet av oktober med 2-1. Andre Dozzell kvitterade i den 40:e minuten men drog på sig två gula kort i en stökig situation en kvart in på andra halvlek och med 10 minuter kvar avgjorde Leicester matchen.

Matchens domare
Huvuddomare är Andy Davies från Hampshire, assisterande domare är Blake Antrobus och Graham Kane. Davies har bara dömt 19 matcher den här säsongen, han har visat det gula kortet 76 ggr och det röda kortet en gång. Avspark på King Power Stadium kl. 16:00 och du kan se matchen med QPR+, Come On U R’s!