2024-01-20 16:00

QPR - Millwall

Inför QPR-Millwall

Inför QPR-Millwall

Ny hemmamatch för QPR. Den här gången väntar ett London-derby mot Millwall. Det är bara lite drygt tre veckor sedan den sura torsken på The Den, nu ska vi ha revansch


QPR förlorade den tv-sända hemmamatchen mot Watford med 2-1. Det är första gången sedan 1991 som vi förlorar de 3 första matcherna under kalenderåret (FA-cupen är då inräknad) och den senaste vinsten kom mot Hull den 9:e december. Vi ligger på 23:e plats och har 5 poäng upp till Huddersfield på 21:a plats

En sur förlust då jag tycker att vi var värda att ta poäng. Armstrong missade åtminstone 2 bra lägen, Colback och Dunne varsitt och naturligtvis går Jake Livermore, som har gjort 1 mål på 3 säsonger, och gör 2 mål inom loppet av 5 minuter. Paul Smyth blev inbytt i 70:e minuten och var riktigt bra när han kom in. Det var också hans inlägg som Lyndon Dykes gjorde vårt mål på, men det slutade som sagt med ännu en "hedersam" förlust och vi har inte råd med så många fler sådana. 

Marti Cifuentes syn på matchen: “Jag är väldigt besviken med resultatet. Vi skapade många chanser och släppte inte till så många, men fotboll handlar om att ta tillvara på möjligheterna. Jag kan berömma killarna för insatsen, men vi måste ta tillvara på chanserna för att få med oss resultaten. Vi började matchen bra utan att skapa så många chanser. I andra halvlek hotade vi mer. Vi fick ett friläge direkt och missar man såna blir det svårt. Vi gjorde det bra sista 20 min vilket var bra att se då det visar att vi inte är ett lag som ger upp så lätt. Vi jagade både kvittering- och segermål och jag tycker att vi skapade tillräckligt för ett par mål till. Tyvärr är inte marginalerna på vår sida just nu. Vi måste fortsätta jobba hårt och kan vi hålla samma nivå som idag kommer vi att kunna vinna många matcher, men då måste vi sätta våra chanser. De två närmaste matcherna är verkligen viktiga för oss. Det är viktigt att vi tar kommandot och tar ledningen, då är vi svårslagna”

Nu väntar hemmamatch mot Millwall. Det är bara lite drygt 3 veckor sedan vi möttes på The Den där det blev förlust med 2-0. Det är svårt att jämföra olika matcher men det är definitivt en av de sämre matcherna vi har gjort sedan Cifuentes tog över. Millwall satte en hög och aggressiv press som vi inte klarade av att spela oss förbi. Jag tar för givet att vi är bättre förberedda den här gången. 

Cifuentes igen: “Varje match är oerhört viktig för oss. Vi har haft en bra träningsvecka och alla vet hur mycket matchen betyder. Vi gjorde en av våra sämsta matcher mot Millwall på annandagen och nu vill hela laget göra en bra insats i en viktig match. Millwall har bra defensiv, är starka på fasta situationer och försöker utvecklas som lag, vi vet att det kommer att bli en stor utmaning för oss. Förutom Rayan Kolli har alla kunnat träna bra i veckan, det känns bra att ha nästan alla tillgängliga den här delen av säsongen”

Förutom skadade Kolli så har ju Andre Dozzell ryktats till Birmingham men ingen av klubbarna har gått ut med övergången officiellt när detta skrivs, förmodligen är han inte med i truppen mot Millwall

Motståndarna
Millwall har varit väldigt ojämna den här säsongen och managern Gary Rowett fick sparken redan efter 11 matcher. Han efterträddes i början av november av Joe Edwards. 

Dom var inne i en bra period på 5 matcher där man bara släppte in 1 mål, tog 11 poäng och klättrade från 20:e till 15:e plats i tabellen, men den bröts i den senaste omgången när det blev förlust med 3-1 hemma mot Middlesbrough. Efter 27 omgångar ligger dom nu på 16:e plats med 32 poäng och har 10 poäng till nedflyttningsstrecket. Det är faktiskt så att det är närmare till play-off poängmässigt sett även om bytet av manager inte har gjort någon större inverkan på tabellplaceringen. 

Edwards har använt lite olika uppställningar men har  för det mesta använt sig av 3-4-2-1. Offensivt verkar det mesta handla om Zion Flemming som har gjort 4 mål och 3 assist och Kevin Nisbet som är lagets bästa målskytt med 5 mål. På skadelistan återfinns anfallarna Aidomo Emakhu och Tom Bradshaw, den centrala mittfältaren Ryan Leonard samt mittbacken Shaun Hutchinson

Lagen har mötts 21 gånger under 2000-talet. QPR har vunnit 6, förlorat 5, och 10 matcher har slutat oavgjort. Vi förlorade som sagt bortamatchen annandag jul med 2-0 och förra säsongen blev det vinst med 2-0 borta (Chris Willock och Stefan Johansen målskyttar) och förlust med 2-1 hemma (Chris Martin målskytt)

Matchens domare
Huvuddomare är Robert Madley från Wakefield, assisterande domare är Craig Taylor och Mark Pottage. Detta blir den 19:e matchen för säsongen för 38-årige Madley, han har delat ut 89 gula och 4 röda kort. Avspark 16:00 och du kan se matchen med QPR+, Come On U R’s!

Jörgen Tjärnström2024-01-19 17:57:00
Author

Fler artiklar om QPR