2024-02-10 16:00

QPR - Norwich

Inför QPR-Norwich

Inför QPR-Norwich

Efter en bra match som gav 3 poäng borta mot formsvaga Blackburn väntar en betydligt svårare motståndare när QPR tar emot Norwich hemma på Loftus Road


QPR lyckades ta 3 poäng i bortamatchen mot formsvaga Blackburn, den första vinsten på Ewood Park sedan november 1999. Slutresultatet blev 2-1 och R’s mål gjordes av Ilias Chair (räknas som självmål efter att skottet gått i mål via stolpen och målvaktens rygg) och lånet från Wolves, Joe Hodge. Då närmaste konkurrenterna Huddersfield samtidigt vann mot Sheffield W med klara 4-0 är det fortfarande 3 poäng upp till strecket men nu börjar fler lag bli indragna i bottenstriden, det är bara 5 poäng upp till Millwall på 16:e plats

Jag såg inte matchen men har sett highlights. Där verkar det som om Blackburn hade de flesta chanserna och kanske skulle ha haft en straff efter ett klumpigt ingripande av Jack Colback. Sedan har jag läst mig till att Sinclair Armstrong var lite för självisk några gånger och att vi där gick miste om några bra lägen. Dock var hans förarbete till 2-0 målet fantastiskt bra. 

Marti Cifuentes var nöjd efter matchen: “En viktig vinst i en viktig match. Jag är så glad för killarna som har jobbat hårt för att förbättra detaljer i spelet. Att få se det fungera i en så här betydelsefull match och på en arena där QPR har haft det så svårt genom åren är väldigt glädjande. Vi hade bra kontroll under de första 70 minuterna. Blackburn är bra på att skapa chanser men under den skapade dom inte mycket. Sättet vi höll bollen och hur vi försvarade oss när vi inte hade bollen var imponerande, vi var väldigt disciplinerade. Vi skapade många chanser och borde nog ha gjort fler mål. Vi hade chansen att döda matchen mycket tidigare. Baklängesmålet förändrade matchbilden. Vi fick spela 100 minuter till slut och det var tufft, men killarna ska ha beröm. Vi hade marginalerna med oss och jag tror stenhårt på att om du jobbar hårt och målmedvetet ökar chansen att du har marginalerna på din sida”

Han säger också att stämningen har höjts av segern och av att vi fått in nya spelare: “Jag tycker att det är bättre stämning, det är ingen hemlighet att det blir så när man vinner matcher. Vi är medvetna om hur läget ser ut och vad vi måste göra men insatserna, vinsten och nyförvärven har absolut höjt stämningen. Alla nyförvärv är bra spelare, några har redan haft fina karriärer, så det är bra tillskott. Norwich vann en viktig match senast och dom har mycket kvalitet i laget. Det är en klubb med erfarenhet från PL och dom siktar säkert mot play-off. Dom vill ha segern lika mycket som vi så det gäller att vara på tå från start”

Sam Field är fortfarande avstängd och Rayan Kolli är inte spelklar efter sin skada, i övrigt är det full trupp, kanske får vi se en glimt av vårat danska nyförvärv Lucas Andersen?

Motståndarna Norwich City
Norwich var en besvikelse förra säsongen och slutade på 13:e plats med 62 poäng och går dom inte upp i år är det slut på den ekonomiska “fallskärmen” från PL. Efter en stark inledning på säsongen med 10 p de 4 första matcherna tog dom bara 7 poäng på 10 matcher under september och oktober och rasade ner till 17:e plats.

Därifrån har dom sakta arbetat sig uppåt igen och efter lördagens vinst med 2-1 hemma mot Coventry ligger dom på 9:e plats, bara 1 poäng från play-off i den mycket jämna övre halvan av tabellen. Det skiljer bara 7 poäng mellan Middlesbrough på 12:e plats och West Bromwich på 5:e.

Managern heter David Wagner och han föredrar att spela 4-2-3-1. Försvararen Shane Duffy verkar vara den enda som är kvar på skadelistan då man räknar med att få tillbaka den offensiva mittfältaren Jonathan Rowe som leder den interna skytteligan på 13 mål, han har fått stå över ett par matcher för en handskada. Andra som har utmärkt sig under säsongen är målvakten Angus Gunn och den centrala mittfältaren Gabriel Sara

Inbördes möten
Norwich är ett av dom där lagen som vi har haft det så svårt mot under 2000-talet. På 27 spelade matcher har vi 5 vinster, 7 oavgjorda och 15 förluster. Vi har bara vunnit 3 av de 20 senaste mötena och i 6 av de 10 senaste har vi inte lyckats göra något mål. Vi förlorade bortamatchen på Carrow Road i slutet av november med 1-0.

Matchens domare
Huvuddomare i matchen är Ben Toner från Lancashire, assisterande domare är Jonathan Hunt och Paul Hodskinson. Toner har dömt i EFL sedan 2015, men har bara gjort en handfull matcher i chippen. Den här säsongen har han dömt totalt 21 matcher (3 i chippen), och han har visat det gula kortet 98 ggr och det röda 1 gång. Avspark 16:00 och du kan se matchen med QPR+, Come On U R’s!

Jörgen Tjärnström2024-02-09 18:47:00
Author

Fler artiklar om QPR