2024-04-20 18:15

QPR - Preston

Inför QPR- Preston

Inför QPR- Preston

QPR fortsätter kampen för att undvika nedflyttning. Många sitter nog hemma och räknar hur många poäng vi behöver för att hålla oss kvar, jag tor att det räcker med 1 poäng till. Tar vi den mot Preston i morgon?

QPR’s dåliga form håller i sig. Bortamatchen mot play-off jagande Hull slutade 3-0 till hemmalaget och det är nu 3 poäng till Huddersfield och Sheffield W som båda har 44 poäng just under strecket.  När vi har så förtvivlat svårt att göra mål (bara Rotherham och Sheffield W är sämre) har vi inte råd med  så svagt försvarsspel som i lördags, samtidigt ska det sägas att vi mötte ett mycket bra lag också.

Det blev lite bättre spel i andra halvlek när vi bytte in Reggie Cannon och Paul Smyth mot Jimmy Dunne och Lucas Andersen. Dunne hade stora problem med Jaden Philogene i första halvlek och jag tycker att hela säsongen har visat att Smyth gör det bättre som inhoppare än när han startar. Vi skapade några bra chanser men fick som sagt inte ens in ett tröstmål. Det är lite oroväckande att vi på de 7 senaste matcherna bara har gjort 4 mål.

Marti Cifuentes var såklart missnöjd efter matchen: “En dålig prestation och ett dåligt resultat. Hull var riktigt bra, dom visade kvaliteter och var vassa i den sista tredjedelen. Det första målet var ett klassmål och det förändrade matchbilden, det tredje också. Det finns egentligen inte så mycket mer att säga än att vi måste gå vidare och se framåt. Jag har inte tid att vara besviken, vi måste fokusera på nästa match. Vi har 3 matcher kvar och allt i egna händer. Vi har två hemmamatcher och stödet från supportrarna kommer att vara viktigt”

Jag gissar att jag inte är ensam om att sitta och räkna på olika scenarion med tanke på vilka matcher som är kvar, just nu tror jag att 1 poäng till kommer att räcka. 

Det är under alla omständigheter en otroligt viktig match i morgon där Marti Cifuentes räknar med ett starkt stöd från läktarna: “Supportrarna kommer att vara fantastiska. Det vet jag för så har det varit hela tiden jag har varit här. När vi har behövt dom har dom funnits där för oss. Vi måste få alla att förstå hur viktig deras roll är. Vi är framme vid den avgörande delen av säsongen. Vi har inte fått de resultat som vi hade önskat de senaste matcherna men om någon för en månad sedan hade gett oss det här utgångsläget med tre matcher kvar att spela tror jag att alla hade tagit det. Vi är 3 poäng från nedflyttningsstrecket med 2 av de 3 återstående matcherna på hemmaplan. Jag har stor respekt för alla våra motståndare, men jag litar också fullt ut på mitt lag”

Motståndarna: Preston North End
Preston började säsongen otroligt bra och hade bara tappat 4 poäng efter 8 matcher. Sedan dess har dom varit väldigt ojämna och därför tappat kontakten med den översta fjärdedelen av tabellen. Efter att ha förlorat tisdagens hängmatch borta mot Southampton med klara 3-0 har dom 8 poäng upp till 6:e platsen och även om det finns en teoretisk chans att nå ikapp kan vi ju hoppas att den sista energin försvann i och med den förlusten. Efter matchen på lördag har de kvar att möta WBA och Leicester. Managern heter Ryan Lowe och han brukar spela med lite olika formationer, men för det mesta med 3 mittbackar. Offensivt är det forwarden Will Keane som sticker ut med 13 mål och 3 assist, han står noterad för 10 matcher i QPR säsongen 2013/14 men det är då ingen jag har lagt på minnet. 

På skadelistan står de centrala mittfältarna Ali McCann och Ben Whiteman samt högeryttern Bradley Potts

Inbördes möten
Lagen har mötts 33 ggr under 2000-talet. QPR har vunnit 9, förlorat 14, och 10 har alltså slutat oavgjort. Vi hade en dålig period på 4 säsonger just när vi åkte ur PL där vi förlorade 6 matcher och kryssade 2, annars är det rätt jämnt. Mötet på Deepdale i början på december vann vi med 2-0 efter mål i andra halvlek av Paul Smyth och Chris Willock

Matchens domare
Huvuddomare är Gavin Ward från Surrey och han assisteras av Lee Venamore och Adam Crysell. Ward har dömt 26 matcher den här säsongen, under dessa har han dragit upp det gula kortet 98 ggr och det röda 2 ggr. QPR har förlorat de 5 senaste matcherna där Ward har dömt, hoppas att den trenden bryts i morgon. 
Detta är som bekant Swedish Hoops medlemsresa, även om den inte blev så fylld med planerade aktiviteter, så en hel del Swedish Hoops befinner sig i London för att se matchen på plats. Vi andra kan se den på V Sport Extra eller Viaplay, bara ljud på QPR+ den här gången. Observera den lite ovanliga avsparkstiden 18:15

Jörgen Tjärnström2024-04-19 19:16:00
Author

Fler artiklar om QPR