2024-02-24 16:00

QPR - Rotherham

Inför QPR-Rotherham

Inför QPR-Rotherham

QPR tog 3 poäng mot Bristol och närmade sig ännu en gång lagen ovanför nedflyttningstrecket. Nu väntar hemmamatch mot jumbon Rotherham, kan vi ta oss över strecket i helgen?


QPR tog 3 viktiga poäng i bortamatchen mot Bristol C. Ilias Chair gjorde matchens enda mål, eminent framspelad av Lucas Andersen, just för halvtidsvilan. Trots att Bristol hade bollen mer så fick R’s ändå iväg 11 avslut varav 7 gick på mål och vi borde nog ha gjort några fler mål. Det räckte iaf till 3 poäng och vi är ännu en gång bara 1 poäng från säker mark, Millwall är fortfarande det lag som ligger närmast ovanför strecket. 

Marti Cifuentes var glad och nöjd efter matchen: “Vi var inte glada efter matchen mot Stoke men killarna visade mod och en tro på det vi gör genom sättet som de genomför den här matchen. Jag är så glad då det var en viktig match för oss och vi svarade upp inte bara genom resultatet utan också genom nivån vi presterade på. Roligt att så många spelare får visa vilken nivå de kan spela på. Alla lag kan ha dåliga matcher men då gäller det att reagera och det gjorde vi i dag, på en hög nivå”

Nu väntar hemmamatch mot jumbon Rotherham, en match där vi blir solklara favoriter. En seger känns extremt viktig med tanke på vilka matcher vi har framför oss. Men vi har bittert fått erfara att det inte finns några lätta matcher i den serien, något som också Cifuentes vet om: “Det är vinna eller försvinna för Rotherham. De behöver vinna matcher så det är en farlig motståndare. Det kommer att bli en svår match, de visade det senast mot Ipswich som de gjorde det svårt för. Vi behöver ta poäng vilka vi än möter men det vore naivt att bara titta på tabellen och tro att det blir en enkel match. Vi måste ta tag i matchen och sätta press på dem från start. Jag förväntar mig en tuff match mot ett lag som vi har stor respekt för. Vi vet att det blir fullsatt igen, stödet från fansen har varit otroligt och nu är det upp till oss att leverera”

Det sistnämnda har ju varit ett problem, det är nästan så att man kan tro att det ligger i vårt DNA att göra plattmatcher mot bottenlagen. Rayan Kolli är ensam på skadelistan, Ilias Chair har en del problem vid sidan av fotbollen men förväntas ändå kunna spela tillsvidare. Övriga ska vara tillgängliga

Motståndarna: Rotherham United
Rotherham har åkt jojo mellan League One och Championship de senaste 6 säsongerna och lär återfinnas i League One igen nästa säsong. De har legat under strecket sedan omgång 8 och har just nu 14 poäng upp till säker mark. Det blir svårt att ta igen för ett lag som har gjort näst minst antal mål (29 st) släppt in klart flest (64 st) och bara vunnit 3 matcher på hela säsongen. 

De kommer till W12 med 5 förluster i rad men i de tre senaste har det bara blivit uddamålsförluster. I tisdagens hängmatch borta mot topplaget Ipswich kvitterade de till 3-3 på tilläggstid men släppte in vad som kom att bli det avgörande målet en minut senare. Rotherham spelade med en hög press som Ipswich hade svårt att bemästra, hoppas att vi är förberedda på ett bättre sätt. 

Leam Richardson är manager för Rotherham sedan december. Han har tidigare varit manager i Accrington Stanley och Wigan, där han blev `Årets manager" i League One 21/22. Richardson har använt sig av lite olika formationer men verkar gilla att spela med 3 mittbackar. 

2 f.d QPR-spelare har de i truppen; Jordan Hugill har spelat 25 matcher från start och gjort 7 inhopp, han har gjort 3 mål och dragit på sig 4 gula kort. Grant Hall har som vanligt väldiga besvär med olika skador och har bara spelat 217 minuter än så länge, men ändå hunnit göra 1 mål. Just nu är det höften som krånglar och som gör att han inte kan vara med på lördag. Det kan inte heller försvararna Daniel Ayala och Tyler Blackett, yttrarna Cohen Bramall och Fred Onyedinma, samt forwarden Andre Green

Lagen har bara mötts 13 ggr i seriesammanhang under 2000-talet. QPR har vunnit 5, förlorat 4, och 4 matcher har slutat oavgjort. En av dessa oavgjorda matcher var mötet på New York Stadium i november som slutade 1-1, Ilias Chair gjorde R’s mål i början av andra halvlek. Vi har inte lyckats vinna någon av de fyra senaste mötena (2 förluster och 2 oavgjorda), å andra sidan har Rotherham inte vunnit en bortamatch sedan början av november 2022.

Matchens domare
Huvuddomare är Matt Donohue från Manchester, assisterande domare är Paul Hodskinson och Steve Durnall. Donohue har på de 23 matcher han dömt delat ut 108 gula och 2 röda kort. Med risk för att bli tjatig måste jag återigen berömma vår publik, andra matchen i rad som Loftus Road är utsålt. Vill du också se matchen kan du göra det med QPR+, avspark 16:00. 

Jörgen Tjärnström2024-02-23 19:42:00
Author

Fler artiklar om QPR