Lagbanner
Brentford Community Stadium, 2022-08-13 18:30

Brentford - Manchester U
4 - 0

Spelarbetyg: Brentford – Manchester United
Manchester United blev totalt överkörda av Brentford.

Spelarbetyg: Brentford – Manchester United

Hur skriver man ens spelarbetyg efter en match som denna? 1-0, uselt. 2-0, värdelöst. 3-0 pinsamt. 4-0, lägg ner. Tio minuter tog det sedan var det game over och det är så klart rakt igenom… ja, uselt, värdelöst och pinsamt. Här kommer i alla fall ett försök till någon form av analys av kvällens insatser.

1 – Sälj!
2 – Usel
3 – Underkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Best


David de Gea: 1
Herregud alltså, spanjoren är underkänd delux. Släpper en strumprullare genom sig, sätter upp en boll på en pressad spelare och är inte nära när hörnan som ger 3-0 kommer in. Har brister vi alla vet om och de visades upp idag, dessutom är han svag i det han egentligen är bra på. Gör några räddningar i andra halvlek men det räddar ju inte upp något, tyvärr.

Diogo Dalot: 3
Är del av ett lag och en backlinje som förlorar med 4-0 och gör en katastrofal insats, men jag försöker hitta någon form av ljus och då blir det Dalot. Han blandar och ger i sista passningar och inlägg, men en del av dem är rätt bra och dessutom gör han vad han kan när han fyller på både längs kanten och centralt. Är åtminstone inte största bekymret just nu.

Harry Maguire: 1
Försvaret hänger inte ihop över huvud taget, och ett stort ansvar måste hamna på kaptenen. Stressad med boll och slår bort passningar, hamnar fel i sin position och United sätts gång på gång i onödiga och jobbiga lägen. Var befinner han sig till exempel när fyran kontras in. Här har ten Hag ett val att göra framöver.

Lisandro Martinez (ut 45’): 2
Försöker kompensera bristen på längd med styrka i kroppen, men detta blev ett uppvaknande för hur det kan vara att spela i Premier League. Överkörd av Ben Mee vid 3-0, går lite långsamt och behöver hitta bättre samspel med mittbackskollegan. Och varför ska Martinez rulla igång kort till de Gea vid insparkar?

Luke Shaw (ut 45’): 1
Börjar matchen helt okej när han driver upp bollen fint, men sen faller allt ihop. Inte på tår och har problem att hänga med i flera situationer – vilket exemplifieras av att han varken hinner med eller kan hålla undan när Brentford kliniskt kontrar in 4-0.

Christian Eriksen (ut 87’): 2
Givetvis ska dansken inte säljas, vi har en spelare i Eriksen som kommer vara nyttig för United. Men idag var det inte bra, inte bra alls. Slår felvänd bort en passning rakt på en motspelare och gör sedan om precis samma sak minuten senare och då straffar det sig. Hänger inte med i markeringen vid 3-0 heller. Spelar upp sig i andra halvlek – konstigt vore väl annars – och har lite offensiva intentioner. Nya tag.

Fred (ut 45’): 2
Står inte för något häpnadsväckande misstag likt flera lagkompisar, men kommer heller inte in i matchen. Löper en del men hittar varken rätt för att vinna boll eller vara effektiv i att öppna upp ytor och göra något konstruktivt med boll.

Jadon Sancho (ut 60’): 2
Har vissa offensiva intentioner men står för mycket på hälarna och blir fast på högerkanten där det går för långsamt. Lite mer rörlig i andra och tar sig inåt i plan, men formen från försäsongen är som bortblåst och då blir Uniteds anfallsspel oerhört trubbigt.

Bruno Fernandes: 2
Han tar några avslut som hamnar långt upp på läktaren, klippet i steget finns inte och drar på sig en varning i frustration. Insatsen – och formen – symboliseras väl ganska väl av att han sparkar ner Elanga när de springer in i varandra vid offensivt straffområde i slutet.

Marcus Rashford: 2
Relativt pigg inledning och visar vilja att vinna boll och göra något. Sen faller United ihop då blir det vad det blir. Har i alla fall någon löpning i djupet och hittar fram till ett eller två avslut, men det finns inget självförtroende och Rashford har långt kvar till formen.

Cristiano Ronaldo: 3
Det United lyckas skapa kommer ofta via Ronaldos fötter eller huvud, men portugisen lyckas inte sätta målvakten på några större prov. Får ta en hel del stryk men kämpar ändå på och vinner lite frisparkar. Trots transfersagan finns det andra som behöver se sig mer i spegeln efter dagens insats än Ronaldo.

Inhoppare:

Raphael Varane (in 46’): 4
Blir direkt involverad och får undan några bollar tidigt i andra, men sätts inte på allt för mycket prov då Brentford inte anfaller lika mycket utan mer bevakar sin ledning.  

Tyrell Malacia (in 46’): 5
Kommer in med energi och ser ut att vilja göra ett avtryck. Bjuder på en del offensiva utflykter mot ett Brentford som ligger lågt och bevakar, och är aggressiv i duellspelet. Bör starta nästa match.

Scott McTominay (in 46’): 2
Hittar till en början någon progressiv passning men börjar sedan kladda med bollen och sprida passningar dit det inte finns någon United-spelare. Drar på sig ett gult kort på ungefär samma sätt som i premiären.

Anthony Elanga (in 60’): 4
Försöker med sina löpningar ge lite energi till Uniteds anfallsspel, men det händer inte så mycket.

Donny van de Beek (in 87’):
Spelade för kort tid för att betygsättas.


Katastrofal insats, fanns det någon ljuspunkt jag missade?


GGMU

Pontus Berg Nilssonpontusbn@hotmail.com@pontusbn2022-08-13 21:24:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham