Lagbanner
Spelarbetyg: Burnley - Manchester United
Bruno Fernandes bidrog med en kandidat till årets mål i bortamötet mot Burnley. Detta efter en världsklass-passning från åldermannen Jonny Evans.

Spelarbetyg: Burnley - Manchester United

Ett skadeskjutet Manchester United lyckades äntligen hämta hem tre poäng innan det är dags för ligacup-spel. Detta efter att ha blivit utspelade mot Burnely borta på Turf Moore i en match som mycket väl kunde ha slutat på ett helt annat sätt.

1 - Sälj!
2 - Usel
3 - Underkänd
4 - Godkänd
5 - Bra
6 - Världsklass
7 - Best

André Onana: 4
Fick äntligen hålla en nolla efter 14 insläppta mål i de senaste matcherna. Stod för en stabil insats och var en trygg del i den defensiva speluppbyggnaden där han även fick bidra med några svettiga räddningar.

Diogo Dalot: 4
Gör det godkänt utan att förta sig. Dock ser man hur det offensiva spelet inte är en av spetsegenskaperna. Stannar allt som oftast upp och vänder hem istället för att våga driva längs kanten för att bidra till breda och snabba omställningar. 

Jonny Evans (ut ´89): 5
Jag trodde aldrig att jag skulle skriva ut Jonnys namn i en United-elva igen. Men här står vi och insatsen var den klart bästa i bortalaget, trots den höga åldern. Bidrog med ett lugn och en trygghet som Lindelöf och Reguilón kunde luta sig mot. Vann alla luftdueller och stod för en världsklass-macka till Brunos 1-0. 

Victor Lindelöf: 4
Stabil insats från svensken. Hade dock svårt att bidra i uppspelsfasen som han annars brukar vara så stark på. Han hjälps inte heller av att de offensiva spelarna vägrade röra på sig.

Sergio Reguilón (ut ´79): 4 
Försöker kombinera med en rätt ointresserad Rashford. Gör det godkänt men behöver våga ta de offensiva kliven vi såg mot München i CL. Visar hjärta till skillnad från många andra. Hade dock lite problem på kanten men lyckades oftast återhämta sig. Godkänt. 

Casemiro: 3
Långsam, orörlig och ser helt plötsligt tre år äldre ut. Prestationen i matchen mot Burnley såg likadan ut som resterande inledande matcher har gjort från brassen, svag och anonym. 

Scott McTominay: 2
Att skotten inte togs ut i halvtid kan jag inte förstå och jag kan inte se hur ten Hag ska motivera detta i efterhand. Var direkt dålig i mötet mot Burnley och stod för flera bolltapp och visade noll intresse. Tack och hej!

Bruno Fernandes: 4
Var osynlig i mer eller mindre hela första halvleken. Sedan växlade han position med Hannibal och PANG! En välserverad macka från Evans och Bruno stod för ett mål som mycket väl kan vara en kandidat till årets mål. Van Persie-vibbar!

Hannibal Mejbri: 2
Fortsätt satsa på ungdomen, Hannibal har en enorm högstanivå. Men i mötet mot Burnley blev det inget lyckat framträdande, i hans första sådana från start i PL. Var anonym, såg vilsen ut och stod för flera direkt svaga bolltapp och passningar. 

Marcus Rashford: 2
Behöver höja sig FLERA nivåer. Ser ointresserad ut, orkerlös och totalt ointresserad. Detta i kombination med en oförmåga att våga utmana sin gubbe. Istället stannar han upp och låter omställningarna stagnera. Svag.

Rasmus Höjlund: 3
Dansken försöker vara en viktig del i uppspelsfasen med sin enorma fysik men hade svårt att hålla sig rättvänd och ta sig in i straffområdet vid rätt tillfälle. Tappade boll ett par gånger och hade några direkt svaga passningar som hamnade bakom lagkamraterna i de omställningar han deltog i. Behöver mer tid att anpassa sig till lag och liga. Fortsätt satsa på dansken som anfallare, det kommer lossna.

Inhoppare
Raphael Varane (in ´79): 
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Sofyan Amrabat (in´89):
Spelade för kort tid för att betygsättas. 

Erik ten Hag: 3
Jag kan inte för ett ögonblick förstå hur Scott McTominay och Hannibal Mejbri kan vara kvar på planen när laget blir så utspelade av ett bottenlag som Burnley. Holländaren behöver börja bygga ett grundspel som kan hålla i sig även under enorma skadeperioder, likt den vi befinner oss i nu. Erik ten Hag behöver fokusera på att våga ta taktiska beslut under matchen, något vi såg mer av förra säsongen. 

Dock ska det tilläggas att med ett mer ordinarie lag är jag rätt betryggad med att han kommer få ordning på flera stora frågetecken som råder kring laget. Det är en minst sagt otacksam uppgift att vara tränare för Manchester United i dessa tider, med allt som händer och inte händer i och runt klubben. 

 

Johan Åkesson@aakessonjohan2023-09-23 23:24:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham