Lagbanner
Hjulen och dörrarna faller av

Hjulen och dörrarna faller av

Portsmouth var betydligt sämre än Leyton Orient och föll med 0-3 efter en katastrofal första halvlek. Det är tredje gången sedan uppflyttningen från League 2 som man haft ledningen i League 1 för att tappa allt i januari. Klarar man av att vända det den här gången?

Pompey 0 - 3 Leyton Orient

Pompey (4-2-3-1): Norris; Rafferty, Raggett, Shaughnessy, Sparkes (Lowery 46); Pack (k), Morrell; Kamara, Saydee (Devlin 46), Lane (Martin 77); Bishop
Gula kort: Rafferty
Övriga avbytare: Macey, Towler, Whyte, Scully

Leyton Orient (4-2-3-1): Brynn; Galbraith (Turns 79), Beckles (k), Happe, James; Sanders (Pratley 58), Brown; Forde (Pigott 79), El Mizouni, Archibald; Agyei (Sotiriou 62)
Mål: Forde 30, Brown 35, Agyei 45+5
Gula kort: Galbraith, Pigott, Pratley, Brown
Övriga avbytare: Byrne, Sweeney, Moncur

Domare: Benjamin Speedie
Publik: 19477 (1197 gästande)

Portsmouth kapitulerade fullständigt i den första halvleken mot Leyton Orient. Jag trodde att man var beslutsamma att göra förlusten mot Cheltenham ogjord, men efter att Jack Sparkes hamnat på fel sida om Shaq Forde för 0-1 och Daniel Agyei tillåtits göra två mål på två högerhörnor är det inte bara hjulen som fallit av för Portsmouth. Dörrarna också. Vid 0-2 bjöds man in i matchen genom en tveksam straff, en straff som Colby Bishop missade. Med nitton och en halv match kvar kändes det helt säkert att det inte kommer bli direktuppflyttning. Kan man rädda en kvalplats?

John Mousinho satsade med en trebackslinje efter första halvlek. Med Abu Kamara och Paddy Lane på kanterna blev det offensivt, men Orient försvarade sig för bra. Det var aldrig nära att bli spännande, klart närmare 0-4 än 1-3. Varenda studs gick gästernas väg och då vet man att man spelar dåligt. Portsmouth försökte och räckte inte till. Det finns inget att linda in detta i, Orient var mycket bättre idag.

Så vad har vi nu, en vinst på sex matcher? Serieledning förvisso, men den kommer ju inte hålla. Vinst för Peterborough, Oxford, Barnsley och Stevenage. Inget spel för Derby idag och Boltons match blev avbruten på grund av ett akutfall på läktaren. Vi hoppas åskådaren är okej.

Nu är det sju poäng och en match mer spelad gentemot sjundeplatsen. När Pompey hade 1-0 mot Fleetwood dagen innan julafton ledde man serien med nio poäng en kort stund. Det svänger fort ibland och det är bara att hoppas på att det kan vända åt andra hållet också. Efter sju säsonger i den här serien är det mycket som talar för att det blir minst en till. Det går inte att vara optimistisk i det här läget. Tre bortamatcher väntar nu härnäst och det känns som att sju poäng är ett måste för att tron på uppflyttning ska kunna komma tillbaka.

Det är min 21:a säsong som skribent på den här sidan. Tyngre dagar har vi upplevt under den här perioden och man får försöka påminna sig själv om att det inte är bara framgångar som räknas. Vi känner en samhörighet med klubben och vi delar med- och motgångar tillsammans. Men det här laget med dessa coacher är unikt och det är ett lag jag verkligen vill ska nå framgång. Jag vill att Marlon Pack ska leda laget till en uppflyttning, uppväxt ett kvarter från Fratton Park som han är. Kanske är det för mycket att önska. Kanske ska vi vara nöjda med att vi har en klubb som vi får se slåss i toppen av en serie, en klubb som vi bidrog till att rädda en gång.

Hjul och dörrar? Sök på Ryley Towler och "it's got to be doors".

David Gunnarsson Lorentzen2024-01-13 18:19:55
Author

Fler artiklar om Portsmouth