Lagbanner
Jackett sparkad, Daniel Stendel favorit att ta över
Det blev ingen andra titel för Jackett och Portsmouth.

Jackett sparkad, Daniel Stendel favorit att ta över

Efter att ha förlorat EFL Trophy-finalen mot Salford fick ledningen nog. Den långa formsvackan kulminerade i ett tungt nederlag där League 2-laget långa stunder var klart bättre.

En fotbollslektion av Salford blev droppen. Det stod mirakulöst 0-0 i paus och Portsmouth hade inte haft ett avslut. Craig MacGillivray levererade flera klassräddningar innan Kenny Jackett tillfälligt räddades av gonggongen. Andra halvlek och förlängningen var bättre från titelhållarna, men MacGillivray tvingades briljera igen och igen. En perfekt insats kröntes av en världsklassräddning i slutet av ordinarie tid, men straffarna var han inte nära. Salford vann klart rättvist och Ipswich passade på att smita förbi i tabellen. Portsmouth sjua, en oacceptabel placering för ett lag som hade tänkt sig direktuppflyttning.

Till slut fick ledningen nog och fattade beslutet som borde ha fattats efter kvalmissen i somras. Jackett lämnar Portsmouth efter en titel och två kvalsemiförluster. Vem ersätter? Av allt att döma är Barnsleys före detta manager Daniel Stendel högst upp på listan och favorit enligt bookies just nu, men Neil Harris, som sagt sig lärt sig mycket av Jackett, är också en favorit hos ledningen. Det är inte heller omöjligt att 63-årige Sean O'Driscoll tar över tillfälligt. Med fina meriter från bland annat Bournemouth och Doncaster på den här nivån har han var som krävs och då han redan är anställd av klubben en smart korttidslösning. Dock är det fem år sedan han sist var manager.

David Gunnarsson Lorentzen2021-03-14 20:40:15
Author

Fler artiklar om Portsmouth