Lagbanner
Exklusiv intervju med Englands hetaste målskytt
Redaktionen fick en intervju med Englands målfarligaste spelare för tillfället Tom Pope som redan har gjort 21 mål i ligan och cupen vilket är fler mål än någon annan spelare i de fyra divisionerna.

Exklusiv intervju med Englands hetaste målskytt

Undertecknad fick möjlighet att ställa några frågor till Englands hetaste målskytt för tillfället Tom Pope och mittfältaren Ashley Vincent inför matchen mot Chesterfield den 8 december. Tom Pope är idag Englands meste målskytt denna säsong med sina 21 mål vilket är fler mål än någon annan spelare i alla de fyra divisionerna.

Tom Pope är född 1985 i Stoke-on-Trent och Port Vale supporter sedan barnsben. Han började sin karriär i Crewe Youth och gjorde sin debut i Crewes a-lag 2005. Efter 17 mål på 56 matcher gick han vidare till Rotherham 2009. Tyvärr gick det inget vidare för honom i den nya klubben och samtidigt som han gjorde ingen större hemlighet av att hans största dröm vore att spela i sin barndomsklubb Port Vale och när Mickey Adams sökte nya spelare till Port Vale kom han i början av 2011 på lån till klubben, innan transfern gjordes permanent under sommaren samma år.
 
Förra säsongen fick han fungera som bollmottagare och framspelare till lagets skyttekung Marc Richards. I somras försvann Marc Richards till Chesterfield och det är nu när han har fått en helt annan roll i laget som han fått sitt stora genombrott nu när han får agera som target spelare. Tidigare har det varit han som har fått fungera som bollmottagare och framspelare till Richards. Hans 21 mål i liga och cupmatcher hittills under säsongen talar sitt tydliga språk att han nu är en av Englands hetaste anfallare med intresse från andra klubbar.    
 
Tom Pope
 
Vad förväntar du dig av morgondagens match mot Chesterfield ?
 
Det kommer att bli en tuff match. Chesterfield har fått en ny manager och laget har tre raka segrar och har god form. De satsar på en snabb återkomst till League One. De har också min gamla lagkamrat Marc Richards i laget som vi alla i laget känner väl.  Vi har sagt att vi måste hålla ett öga på honom. (Det var för övrigt Richards som spelade fram till Chesterfields bägge mål i matchen och det var också de som vann med 2-0).
 
Det är äntligen klart med en ny ägare av Port Vale i form av Paul Wildes och hans företagsgrupp. Hur har det varit att spela då klubben har varit under rekonstruktion / administration och alla rykten som omgärdat klubben ?
 
Det har väl varit lite oroligt bland spelarna under våren med uteblivna löner bland annat och en allmän osäkerhet, men vi har försökt koncentrera oss på träningar och spelet på plan. När vi nu fick tio minuspoäng i våras som följd av de ekonomiskt problemen försvann vår play off chans, men vi försökte ge allt på matcher och träningar i alla fall. Mickey Adams har varit bra på att få oss att koncentrera oss på det vi ska göra.
 
Det har nog varit svårast för klubbens supportrar som inte vetat vad som varit på väg att hända med deras kära klubb. För många spelare är Port Vale en klubb bland andra, men för klubbens supportar betyder Port Vale så mycket mer. Vi har nu fått en ny ägare så det gäller det att se framåt och vi hoppas att den nya ägaren Paul Wildes kan ta klubben till League One.
 
Vi går snart in i jul och nyårshelgen med många matcher, samtidigt som vi går mot vinter med kallt väder, snö, dåliga planer och inställda matcher. Hur ser du på förslagen om att ha ett speluppehåll i januari månad ?
 
Jag har inget emot att träna och spela under vintern, men det skulle naturligtvis kunna vara skönt med ett vinteruppehåll.
 
Hur har din säsong varit hittills ? Vilken match är du mest nöjd med ?
 
Säsongen har varit över all förväntan. 21 mål vid den här tidpunkten på säsongen är mer än vad jag har kunnat drömma om. Bästa matchen är naturligtvis då jag gjorde 4 mål i 6-2 segern mot min gamla klubb Rotherham. (Pope släpptes gratis av Rotherham ifjol då han inte ansågs hålla måttet). Jag skulle nog kunna säga att det är den bästa matchen i min karriär.
 
Har du haft några fotbollsförebilder som barn ?
 
Martin Foyle var min första förebild då jag ofta gick och såg Port Vales matcher på Vale Park. Han var stark i kroppen, målfarlig och var bra på att nicka. En legendarisk målskytt hos klubben så han var min första favorit. Alan Shearer har också varit en förebild då han både var målfarlig samtidigt som han var en bra bollmottagare som kunde spela fram sina medspelare.
 
Favoritpub i Stoke/Burslem ?
 
Sneyd Arms 
 
Ashley Vincent
 
Ashley Vincent fick sin första professionella utbildning i Wolwerhampton Youth Academy utan att kunna slå sig in i a-laget. Han gjorde sin professionella debut i Cheltenham där han spelade i fem år innan han gick vidare till Colchester där det blev 65 matcher under tre säsongen innan han kom till Port Vale i somras. Han är känd som en snabb och teknisk yttermittfältare.
 
Det är äntligen klart med en ny ägare av Port Vale i form av Paul Wildes och hans företagsgrupp. Hur har det varit att spela och träna då klubben har varit under rekonstruktion och alla rykten som omgärdat klubben ?
 
Det har nog varit mest tufft för supportrarna som inte vetat som händer med deras älskade klubb. Jag kom hit i somras och blev rekommenderad att ta chansen att träna under Mickey Adams. Vi har bara försökt koncentrera oss på träning och matcher och försökt koppla bort det som hänt utanför planen så gott vi kunnat. Vi har fått våra löner så det har inte påverkat oss så mycket.
 
Hur är Mickey Adams som manager ?
 
Han är klar och tydlig vad han vill ha ut av oss spelare. Jag hade hört mycket gott om honom innan jag kom till klubben och det var mycket för att få chansen att arbeta under honom som gjorde att jag kom hit.
 
Det var en tuff försäsongsträning som vi hade då jag kom hit i somras och jag undrade vad jag hade gett mig inpå, men det visade sig att vara det jag behövde efter min semester. Jag var i fin form när säsongen började i augusti månad.
 
Det är lite grann som att komma hem då du skrev på för Port Vale ?
 
Ja, jag är uppväxten i Birmingham så nu är jag mycket närmare till familj och vänner.
 
Vi går snart in i jul och nyårshelgen med många matcher, samtidigt som vi går mot vinter med kallt väder, snö, dåliga planer och inställda matcher. Hur ser du på förslagen om att ha ett speluppehåll i januari månad ?
 
Det är naturligtvis inget bra med en massa uppskjutna matcher som det oftast blir då vi spelar under vintern så jag kan tänka mig ett speluppehåll i januari månad. Jag föredrar att spela på bra planer, men det är en lång tradition i England att spela under hela vintern.
 
Vilken är din mest minnesvärda match i karriären ?
 
Det får nog bli då jag spelade en playoff final i League Two på Millenium Stadium i Cardiff 2006 tillsammans med Cheltenham när vi  besegrade Grimsby Town med 1-0. Förhoppningsvis så kommer det att bli en ännu mer minnesvärd match i framtiden tillsammans med Port Vale.
 
Jag var faktiskt och såg och play off finalen mellan Port Vale och West Bromwich på Wembley i början av 90-talet då West Bromwich var min favoritklubb som barn.
 
Har du någon favoritmusik ?
 
Jag lyssnar gärna på Jay Z.
 

Tomas Silfver2012-12-20 00:10:00
Author

Fler artiklar om Port Vale