En vinsthelg i England !
Michael Connors gratuleras till målet

Här kommer något försenat resebrevet från förra årets Port Vale resa. Fredagen den 30 oktober bar det av till England för årets Englandsresa och matchen Port Vale-Shrewsbury på programmet och även Everton-Sunderland på söndagen som extra match.

Planet lyfte vid 16:20 tiden i riktning mot Manchester och vid 20-tiden var jag framme vid det nybyggda Premier Inn i Hanley belägget cirka 500 meter från Quality Inn där jag tidigare brukar ha bott.  Det är var nybyggt och verkligen toppen, men det lite ovanliga var att hotellet saknade en riktig receptionsdisk utan istället var det mycket av självbetjäning när jag skulle checka in. Det fanns dock personal där som kunde hjälpa till.

Middag intogs på hotellets restaurang och sedan var det dags för att gå och spela på kasinot som ärr beläget bara ett stenkast därifrån. Tyvärr var inte lyckan så stor, men det är alltid lite kul att pröva lyckan vid roulettbordet.

Lördagen kom och jag åt frukost och gick och la mig en stund innan det var dags att ta en taxi till Vale Pak strax innan tolv. Ett besök gjordes i klubbshopen med lite inköp som följd innan det blev dags att gå in till restaurangen i Vale Parks innandömen och bekanta sig med bordssällskapet som man hade. Det var bland annat två trevliga killar som det blev en hel del samspråk med. Det visade sig att en av dom dessutom följde mig på twitter !

Jag fick också chansen att träffa Chris Birchall som jag sponsrar denna säsong.  Jag vill ju stödja  Port Vale ekonomiskt på något sett då jag inte kan köpa ett säsongskort så att sponsra en spelare är en kul sak. För £ 400 får man möjligheten att få sitt kort taget med spelaren, en signerad tröja av honom och dessutom omnämnas i matchprogrammet och anslagstavlan.  Kanske något för svenska klubbar att ta efter för att öka inkomsterna.

Port Vale startade matchen bra och hade de flesta chanserna, men det finns en brist på naturliga målskyttar i laget. Det blev inte bättre av att domaren missade en klar straff för hemmalaget i slutade av den första halvleken.

Veteranen Louis Dodds ville dock annorlunda och gav Port Vale ledningen i 52:a minuten. Bortalaget hade sina chanser och ibland hade man andan i halsgropen då man trodde att de skulle kvittera. Men Port Vale fick en spelare fälld i straffområdet och i den 80:e minten kunde Michael Connors sätta straffen utom räckhåll för målvakten och fastställa slutresultat till 2-0.
På kvällen träffade jag Neal och Richard som jag träffade i Stockholm ett par månader tidigare där de fick möjlighet att uppleva klubben med Sveriges bästa supportrar Hammarby. Det blev först ett besök på en av Burslems minsta pubar, The Post Office Vault, för att sedan fortsätta på Crown Inn.  Två trevliga pubar även om den förstnämnda var mycket fullsatt. Det var också  Halloween Night denna lördag så många var utklädda. Dagens seger firades naturligtvis också.

Söndag tog jag första tåget till Liverpool som jag besökte för första gången. Tåget anlände kl 12:25 och avspark var kl 13:30 så det var snabba ryck ut till Goodison och hämta ut biljetten.  Men ack vad jag bedrog mig. Har aldrig sett så få taxbilar utanför en tågstation/flygstation som här i Liverpool  Victoria. Kön till taxibilarna var lång och det kom bara en taxi varannan minut så det här hinner jag aldrig tänkte jag. Men efter drygt 20 minuter fick jag hoppa in i en taxi iallafall och det var tur att färden ut till Goodison Park vart kort.

Jag fick gå några varav runt arenan innan jag hittade var jag skulle hämta ut mina förköpta biljetter. Det fanns t o m två utlämningsställen för utländska biljettköpare.  Satte mig på min plats drygt 10 minuter innan avspark.  Hade en bra plats på långsidan nere vid planen. Ola Toivonen och Sebastian Larsson spelar i Sunderland, men ingen av dem fanns med från start och de fick vara kvar på avbytarbänken.

Everton ledde med 2-0 en bit in i första halvlek, men poängjagande Sunderland kunde göra ett reducerings mål  på övertid i den första halvleken. När sedan Sunderland kvitterade till 2-2 i den 50 minuten var det match igen och hemmalagets supportrar under hur det gick till. Men ack vad man trodde fel. Everton vann matchen med 6-2 efter mål i minut 55, 60, 62 och 76 till supportrarnas stora förtjusning.

Efter matchen tog jag bussen in till centrum och tågstationen för vidare färd till Manchester Airport. Hade bokat rum på ett hotell nära flygplatsen så det var enkelt att ta sig till flygplatsen på måndag morgon. Tittade på ”Match of the Day” på kvällen innan det var dags att lägga sig. Sov gott och tog sedan flyget hem till Stockholm. Änne en härlig Englandsresa var över !