Lagbanner
Fans intervju med Torbjörn Sörum
Torbjörn Sörum.

Fans intervju med Torbjörn Sörum

Vi börjar idag med att intervjua några Vale supportar om hur det kom sig att man började heja på Port Vale, favoritspelare med mera. Vi börjar med en intervju av Torbjörn i Norge som är en av många Port Vale supportrar i vårt västra grannland.

Fotnot: Undertecknad träffade faktiskt Torbjörn i november 2011 på en pub utanför Molienux Ground där vi alla skulle se Wolwerhampton-Wigan. Världen är liten. Nåväl, här följer intervjun.

Namn ? Torbjörn Sörum

Ålder ? 40

Bor ? Raufoss (14 mil norr om Oslo)

Arbetar med ? Administration inom lastbiltransporter.

När och hur blev Port Vale ditt favoritlag ? Det var för mig liksom för många andra skandinavier efter den berömda FA-cup segern mot Tottenham 1988.

Antal matcher på plats i England ? Har dessvärre bara fått anledning att se en match på plats på Vale Park. Det var i november månad ifjol när man mötte York City (2-2). Jag fick dock vara med om avtäckningen av Roy Sproson statyn vilken var en upplevelse.

Bästa livematchen i England ? Det var självklart en stor upplevelse att ha sett en match med Port Vale på Vale Park. Det var kanske ingen
spelmässig bra match, men det var en upplevelse av att ha fått se fotboll där.

Favoritspelare i dagens Port Vale ? Ryan Burge. En teknisk och hårt arbetande mittfältare.

Favoritspelare genom tiderna i Port Vale ? Martin Foyle.

Bästa Port Vale minne ? FA cup segern mot Tottenham 1988.

Favoritlag förutom Port Vale ? Inget i England, men jag följer mitt lokala lag Raufoss i division 3 i Norge. En klubb som faktiskt haft en hel del bra svenska spelare i laget. Marino Ramberg och Johan Arneng (förra säsongen i Syrianska) har spelat för klubben i den nästa högsta divisionen för en del år sedan.

Favoritmat ? Taco

Favoritdryck ? Öl.

Övriga hobbies ? Fiske och trav.
 
 

Tomas Silfver2016-10-18 19:00:00
Author

Fler artiklar om Port Vale