Lagbanner
Whaddon Road, 2021-03-06 16:00

Cheltenham - Port Vale

Inför Cheltenham Town - Port Vale

Nu har nedflyttningsstriden blivit verklighet och poängen måste börja ramla in för Port Vale. De senaste matcherna har offensiven varit alldeles för dålig och Darrell Clarke tog över ett lag som nog var sämre än han förväntat sig. Hur som helst måste han snart hitta den elva som kan vinna fotbollsmatcher då det fruktade nedflyttningsstrecket kommer allt närmre för varje vecka som går.

Den 27:e oktober 2020 spelades senaste matchen mellan Port Vale och Cheltenham, den gången möttes lagen på Vale Park. Då vann Vale med 2-1 efter mål av Leon Legge och David Worrall och känslan kring klubben var en helt annan. Då låg båda lagen på nästan lika många poäng och de båda klubbarna delade ambitioner för framtiden. När det nu är dags för returmötet ser saker och ting helt annorlunda ut hos Vale medan Cheltenham i veckan blev nyblivna serieledare och med det naturligtvis fortfarande har verkliga chanser till spel i League One nästa säsong.

Cheltenham Town
Motståndet den här helgen är alltså Cheltenham, som tack vare en imponerande resultatrad de senaste månaderna ser sig själva högst upp i tabellen efter 31 spelade matcher. De sex senaste matcherna har bringat hela 15 poäng, vilket innebär fem segrar och endast en förlust. Förlusten kom mot Bradford den 20 februari och de tre matcherna som har spelats efter dess har Cheltenham inte bara vunnit utan även hållit nollan i.

Det mest kännbara avbräcket för hemmalaget är att försvararen Will Boyle inte kommer att medverka. Han har missat de fyra senaste matcherna på grund av en knäskada och väntas stå över även lördagens match. Boyle har hittills stått för fem mål och två assist på sina 33 spelade tävlingsmatcher för Cheltenham den här säsongen. I övrigt är det anfallaren Alfie May som vale kommer behöva se upp för. 27-åringen är bäst i sitt lag när det kommer till både gjorda mål (9) och assist (6). Anfallaren har dock inte gjort mål på sina sju senaste framträdanden, men det gör honom inte mindre farlig idag.

Port Vale
Som nämnt ovan är det framförallt anfallsspelet som inte har fungerat för Vale under Darrell Clarke. Ska man se det från den ljusa sidan så har inte Cheltenham heller varit särskilt målglada på sistone och det krävdes en straff för att de skulle besegra Southend i veckan. Med det sagt behövs det nu segrar för Vale och gör man inte mål är det svårt att bärga några sådana. Clarke har experimenterat med uppställningar från match till match och det ska bli spännande att se hur han väljer att formera sitt lag den här gången. Eftersom både Gibbons och Montano klev av med skador förra matchen så kommer de nog inte spela idag. Nu är det många spelare borta på grund av skada och det gör det svårt att ta ut ett bra lag, men så här hade jag valt att ställa upp om jag vore tränare:
Brown
Mills, Legge, Smith, Crookes
Taylor, Conlon, Burgess
Hurst, Guthrie, Rodney
 

Edvin Borg2021-03-06 13:53:34

Fler artiklar om Port Vale